Görüş Bildir
Haberler
Cannes'da İlk Ödüller Derya Durmaz'a

Cannes'da İlk Ödüller Derya Durmaz'a

Ulaş
21.05.2014 - 17:39

Cannes'da İlk Ödüller Derya Durmaz'a

Oyuncu Derya Durmaz’ın yazıp yönettiği kısa filmi Ziazan, Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması’nda Jüri Ödülü ve İzleyici Ödülü’nü kazandı. Ziazan, çok sevdiği tüpte çikolata kremasından alabilmek için amcasının valizine saklanarak, Ermenistan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışan dört yaşında küçük bir Ermeni kızın hikâyesini anlatıyor.

Bu yılki resmî seçkisinde sekiz film yer alan Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması, ana yarışmanın dışında kalan, sinema sektöründe az temsil bulan hikâyelerin, farklılıkları temsil eden sinemacı ve filmlerin, film endüstrisinde ön plana çıkarılmasını destekliyor.

Ziazan, Oscarlı Precious filminin yapımcısı Lisa Cortes’in de aralarında bulunduğu jüri tarafından “Yönetmenin hayal gücünün film üzerinden hayat bulmasının yanısıra, ana karakterin hayal gücünün, yürekten etkileyen bir maceraya dönüşmesi” nedeniyle Jüri Ödülü’ne layık bulundu. Seyirciler ise “Ciddi bir meseleyi küçük bir kız çocuğu üzerinden sıcak, samimi bir şekilde işlemesi ve çocuk oyuncu yönetiminin başarısı” nedeniyle filmi ödüle layık buldu.

  • TARAF
Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-cannesd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0