Görüş Bildir
Haberler
Camilerde Toplanan Bağış IŞİD'e mi Gitti?

Camilerde Toplanan Bağış IŞİD'e mi Gitti?

Onedio Medya
13.06.2014 - 00:59 Son Güncelleme: 13.06.2014 - 12:20

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kampanyası ile Suriyeli muhalifler için camilerde 2013 sonu itibarıyla 8.3 milyon lira toplandığını belirterek IŞİD’e de yardım gittiğini söyledi.

AKP’nin Suriye ile ilgili dış politikasının bugünkü sancılara yol açacağının sürpriz olmadığını ifade eden Özkes, şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı Suriye için yardım kampanyası düzenlemişti. Bu konuyla ilgili soru önergeme o dönem Başbakan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ yanıt vermiş ve 2013 yılı sonu itibarıyla toplanan paranın 8.3 milyon lira olduğunu , ‘bir ekmek bir battaniye’ kampanyası ve prefabrik okul binası için iki ayrı firmaya ödenek aktarıldığını bildirmişti. Ancak hepimiz biliyoruz ki o tarihlerde Esad karşıtı herkese para aktı Türkiye’den. IŞİD de bunlardan biri. Camilerden hayır adı altında toplanan paralarla bugün yine Türkiye tarafından terör örgütü olarak ilen edilen IŞİD, el Nusra gibi grupların gelişmesine neden oldu.”

DİYANET’İN YURTLARINDA KALDILAR

O dönem sadece para yardımıyla yetinilmediğini, Suriye’den gelen terör örgütü mensuplarına sınır illerinde kucak açıldığını kaydeden Özkes, “Hatay’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurtlarında, binalarında Suriyelilerin barındırılması için İçişleri Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazı gönderdiğini biliyoruz. Bana bu belge sağlam bir kaynaktan ulaştırıldı. Okuduğumda gözlerime inanamadım. Yani IŞİD militanları Diyanet’in yurtlarında kaldı. ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışıyla hareket edildi. AKP’nin izlediği politika ile kendi canavarımızı yaratmış olduk. Böyle bir devlet geleneği olmaz” diye konuştu.

SEBAHAT KARAKOYUN | BirGün

Kaynak: http://birgun.net/haber/camilerde-top...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0