Görüş Bildir
Haberler
Çağdaş Küçükbattal Artık Özgür

Çağdaş Küçükbattal Artık Özgür

adem kara
05.04.2014 - 12:31 Son Güncelleme: 05.04.2014 - 19:21

Çağdaş Küçükbattal Artık Özgür

Gezi eylemleri nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında ayağına elektronik kelepçe takılan ve 5 aydır evden çıkamayan Çağdaş Küçükbattal’ın ev hapsi kaldırıldı.

Avukatların yaptığı itiraz üzerine 4. Sulh Ceza Mahkemesi, Küçükbattal’a verilen ev hapsini kaldırdı. Karar, UYAP üzerinden Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne iletilecek. Kararın, iletilmesinin ardından Küçükbattal, evden dışarı çıkabilecek.

Ancak Küçükbattal, denetimli serbestlik kapsamında her hafta karakola giderek imza verecek.

Ne olmuştu?

Çağdaş Küçükbattal, Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasının gözüne isabet etmesi sonucu görme yetisini kaybetmişti. Haftalarca hastanede yatan ve 3 kez ameliyat olan Küçükbattal, tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınmıştı. Ayağına elektronik kelepçe takılarak ev hapsi verilen Küçükbattal,‘dan beri evinden çıkamıyordu.

Küçükbattal’la aynı soruşturmadan tutuklanan 34 kişi iddianame hazırlanamadığı için serbest kalmışken kendisinin ev cezası kaldırılmamış; mahkeme, ev hapsinin kaldırılması için başvuran Küçükbattal’ın talebini “adli kontrol tedbirinin hastaneye gitmesine engel olmadığı” gerekçesiyle kabul etmemişti.

Hürriyet’ten Fırat Alkaç‘a konuşan Küçükbattal, “Arkadaşlarım da beni yalnız bırakmıyor, sürekli ziyaretime geliyorlar. Ben Gezi olaylarına katıldığım için evden dışarı çıkamıyorum. Gözümü kaybettim, bu yaşadıklarım adil değil. Benim de bulunduğum soruşturmadaki bütün şüpheliler serbest bırakılmış. Cezaevinde olsaydım serbest kalmıştım. Ev hapsi olduğu için mahkeme tahliyemi kabul etmemiş. Dışarı çıkmak istiyorum.” demişti.

(ETHA/Yeşil Gazete)

Kaynak: http://yesilgazete.org/blog/2014/04/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0