Görüş Bildir
Haberler
Bütün Kadınların Okuyunca Hak Vereceği Makyaj Videolarında Rastladığımız 17 Klişe

etiket Bütün Kadınların Okuyunca Hak Vereceği Makyaj Videolarında Rastladığımız 17 Klişe

Marziye
23.01.2016 - 00:21

Youtube'da makyaj vloggerı genç kadınlar ortalığı sarmış durumda. Zidane'ın attığı kafayı izlesen bile yandan 'günlük makyajım' diye videolar çıkıyor. Makyaj endüstrisinde çok para olduğu gibi bu tarz ünlü makyaj vloggerları da videoları sayesinde gayet güzel paralar kazanabiliyorlar. Bir ton makyaj vloggerı olmasına rağmen çoğunun değişmeyen klişeleri var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eyeliner çekerken dünyanın en kolay şeyi gibi davranmaları

Biz eyeliner çekerken ağzımızı yüzümüzü siyaha boyayıp o kuyruğu arşa kaldıracağız diye ıkınırken onlar zırt diye çekiverir.

2. Doğal görünen makyaj diye bir ton fondötenle sıvanmaları

Doğal görünen makyaj diye bir icat çıkardılar, çok renk kullanmıyorlar doğal olsun diye de tüm yüzümüzü fondöten, kapatıcı vs. ile kaplayınca o makyajın nasıl doğal olduğunu bilemiyoruz.

3. Makyaj masalarında her daim bulunan mumları

Bu arkadaşlarımızın makyaj videolarında hep masada duran bitmiş ya da hiç kullanılmamış mum kavanozları bulunur.

4. "Bu ay bitenler" diye ömür boyu bitiremeyeceğiniz ürünleri göstermeleri

Bu arkadaşlar tabi sen ben gibi sürekli parasından makyaj malzemesi almıyor, reklam ürünü vs. çok fazla çeşitleri var ama bu kadar çok ürünü ne ara bitirdiklerini anlamak zor.

5. Ürünü tanıtırken avuç içi ile arka fon yapmaları

Bu klişe ilk başlarda daha yaygındı ama günümüzde nadiren de olsa kullanılmaya devam ediyor. Ürünü daha net gösterebilmek adına yapsalar da aslında baya komik duruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 200 liralık ürünü "uygun fiyatlı" diye tanıtmaları

Birilerinin bu vloggerlara 10 liralık ruj kullandığımızı söylemesi gerekiyor. Videolarını izleyen herkes kendileri gibi kalbur düzey zannedip bazen saçma bir şekilde uçuk fiyatlı ürünleri herkes alabilirmiş gibi tanıtıyorlar.

7. Bir saat ürünü övüp "Türkiye'de satılmıyor" demeleri

Tanıttığı ürünü destansı bir şekilde uzun uzun övdükten sonra en büyük klişelerinden biri olan 'Yalnız arkadaşlar bu ürün ülkemizde yok yurtdışında satılıyor, bana da yurtdışından arkadaşım getirdi' diye son darbeyi vururlar.

8. Bir milyon adet makyaj fırçasına sahip olmaları

Şimdi gerçekçi olalım kızlar, hangimizin bu kadar çok fırçası var. Göz pınarına, göz kapağına, yok efendim dudağın üst kıvrımına ayrı fırça derken kanser ederler insanı. Allık fırçamız var bizim sadece, rahat bırakın artık bizi!!!

9. Makyaj yaparken sürekli gülümsemeleri

Sanırım farkında değiller ama biz makyaj yaparken gülümsemiyoruz. Bu kadar meşakkatli ve sinir bozucu bir aktiviteyi bu kadar sevgi dolu şekilde yapmaları çok yapmacık. Kendileri de video çekme dışında gülümseyerek makyaj yapmıyorlardır umarım.

10. 45 dakika boyunca makyaj yapıp "çok kolay bir makyaj" demeleri

Kolay makyaj uygulanabilirliğinin yanı sıra süresi ile de kolay olmalıdır fakat vloggerların en kolay dediği makyaj videoları kesip biçip birleştirmelerine bakılırsa yarım saat kadar sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Videolara hep kameraya el sallayarak başlamaları

Bazen bir merhaba yetmez elinizi sallamanız gerekir hatta bazen iki elinizi birden sallamanız gerekir çünkü videoyu izleyen videoyu çekenin kim olduğunu anlayamayabilir ilk anda. Aşırı makyajdan yaşam sevinciyle dolmuş bunlar.

12. Makyaj bitince zorla gülümsemeleri

Ömrünüzde göremeyeceğiniz kadar yapmacık gülümseyen insanı bu videolarda görebilirsiniz. Özellikle makyajın tamamlanması sonrasında kameraya boş boş gülümseyerek baktıkları halleri abuk komik.

13. Erkek arkadaşlarına makyaj yaptırmaları

Bu da evrensel bir makyaj vloggerı klişesi olarak ilk sıraya oynar. Erkek arkadaşlar çok kötü makyaj yapar kızlara ve izleyiciler de gülerken bayılırlar filan.

14. Çok da umrunuzdaymış gibi "çantamda ne var" videoları çekmeleri

Makyaj yaparak Youtube'da fenomen haline gelen bu arkadaşlar çantalarının içini gözlerinizin önünde serer ve bu çantalarda hiçbir zaman fiş, naylonu pörsümüş mendil olmaz. Dünyanın en düzenli ve en klas çantalarıdır bunlar.

15. Gece rutinim diye 2 saat süren bakım videosu çekmeleri

Gün 24 saat, bu arkadaşlar gece rutinlerinde yüzlerini temizler, tonikler, kremler de kremler. Ne ara uyuyabildiklerini insan merak etmiyor değil. Biz dişimizi fırçaladıysak makyajımızı da silebildiysek bizden bakımlısı yok o gece uykuda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dudak dolgunlaştırma konusunda takıntılı hissetmeleri

İnce dudaklı olmasalar hatta gayet de dolgun dudaklara sahip olsalar dahi sürekli çeşitli hilelerle dudaklarını daha da dolgun göstermek için uğraşırlar. Hele bazıları bu dolgunlaştırma işini o kadar abartır ki palyaçoya döner.

17. Palyaço konturu yapıp komik olmaları

Kim Kardashian yüzünden başımıza kontur diye bir bela geldi, artık herkes kontur yapıyor hatta kontur yapmayanı dövüyorlar ama bazılarımız için kontur hala gizemini koruyor. Normal konturu hazmedememişken bir de palyaço konturu çıktı. Bu konturda suratınıza çeşit çeşit renkle şekiller çizip yüzünüze dağıtıyorsunuz. Çok profesyonellik istemeyen bir iş olduğu için bu palyaço konturu tutar diyorum.

Bonus: Bizim büyük çaresizliğimiz :(

Klişe mlişe diye kızceyizlere laf etsek de o kadar güzel makyajlar yapıyorlar ki insan imrenmeden de duramıyor. İzlerken yapması çok kolay gibi görünürken kendinde denediğinde feci sonuçlar çıkar aynaya bakmaya utanırsın hatta ayna senden utanıp evi terk eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3353
1576
233
126
69
57
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lilch

Makyaj kanalı işte başka ne yapabilirler ki? 'Çok da umrumuzdaymış gibi çantamda ne var videoları yapmaları' azcık yorumlara baksanız birsürü insanın istediğ... Devamını Gör

Holly Şirk

beğenmeyenler videoları tutmayan makyaj vloggerları

Ezgi

şu ellerini fon yapıyorlar ya benim en gıcık en uyuz en sinir olduğum nokta ya yok arkadaş zaten göremiyoz küçücük yazı bide öyle yapıosunuz göstermek için i... Devamını Gör

lotkkk

o hareketin amacı kameranın otomatik focusuna yardımcı olmak, ha kamerasında otomatik focus olmayan da yapıyor o başka.