onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bunun da Yatırımı Olur mu Demeyin! Yatırımcısına Büyük Kazançlar Sağlayan 12 Enteresan İş Fikri

etiket Bunun da Yatırımı Olur mu Demeyin! Yatırımcısına Büyük Kazançlar Sağlayan 12 Enteresan İş Fikri

Selluka
16.01.2023 - 14:11

Bu listede, günümüzün az sermayeyle hayata geçirilebilecek onlarca farklı kazançlı iş fikrini bulacaksınız. Üstelik iş fikirlerinden bazıları, küçük bir araştırma sonrasında hemen başlanabilecek nitelikte. Bazıları içinse start, gerekli eğitimler ve araştırmalar sonucunda verilebilir.

Sonuçta şu an itibarıyla bir girişimci adayısınız ve yapacağınız işin size uygunluğunu anlamanız çok önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak

1. Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak

Ülkemizde hızla gelişen bir sektör olarak gösterilen solucan gübresi üretimini de listemize ekledik. Çünkü solucan gübresi üretimi hem kazancı hem de çiftçiler tarafından giderek daha çok tercih edilmesi nedeniyle girişimcilerin yüzünü güldürüyor. Büyük sermayeler gerektirmeyen bu iş için gereken belli başlı şeyler ise bir kereye mahsus alınacak 150 bin adet civarında kırmızı Kaliforniya solucanı, 40 metrekarelik kapalı bir alan ve 7 metrekarelik bir reaktör olarak gösteriliyor.

2. Yarasa Gübresi Satmak

2. Yarasa Gübresi Satmak

Yurt dışında pek çok ülkede yıllardı kullanılan bu yöntem, son yıllarda ülkemizde de bilinir hale geldi. Şimdiye kadar yarasa gübresi üretim tesisi kuran yatırımcı ve girişimciler de sonuçlardan epey memnun. Solucanda olduğu gibi burada da gübrenin doğallığı öne çıkıyor. Ürünlerde verimliliği yüzde 50 ila yüzde 120 arasında arttırdığı için sıklıkla tercih ediliyor.

3. Mantar Yetiştiriciliği Yapmak

3. Mantar Yetiştiriciliği Yapmak

Kolay yetiştirilmesinin yanı sıra talebin de yüksek olduğu mantarlar, girişimcilerin yüzünü güldüren fikirlerden. Bu iş fikrinin ne kadar kârlı olacağını anlamanız için şöyle bir örnek verebiliriz. Diyelim ki 100 metrekarelik bir alana, 10 bin liralık yatırım yaptınız. Elde ettiğimiz bilgilere göre bir ay içerisinde elde edilen kazanç 12 ile 15 bin liraya ulaşabiliyor.

4. Çiçekçi Dükkanı – Süs Bitkisi Yetiştiriciliği

4. Çiçekçi Dükkanı – Süs Bitkisi Yetiştiriciliği

Her zaman iş yapan, özellikle düğün sezonunda ve özel günlerde fazlasıyla yoğun olan çiçekçiler de az sermayeli iş fikirlerinden. Yüksek kar marjıyla girişimci adaylarını çeken bu işi yapmak içinse bazı önemli kriterler gerekiyor.

Çiçekler hakkında bilgili olmak bir kenara dursun müşteri iletişimi, iyi hizmet ve prensip sahibi olmak çiçekçilik için fazlasıyla önemli. İşlem hacminin milyonlara ulaştığı süs bitkisi üretimi ve ticareti, ülkemizde hızla gelişmektedir. Ölçeğine girişimcinin karar vereceği süs bitkisi yetiştiriciliği için devlet destekleri de mevcuttur.

5. Catering Hizmeti Vermek

5. Catering Hizmeti Vermek

Catering hizmeti basitçe, iş yerleri ve çeşitli organizasyonlar için sipariş üzerine yemek hizmeti olarak tanımlanabilir.

Bu aşan, genel giderlerinin bir restoran açmaya göre çok daha düşük olması ve neredeyse sınırsız büyüme potansiyeli ile avantajlı görünmektedir. Ancak sıkı rekabet ortamı ve hizmet odaklı olması, Catering girişimleri için bazen dezavantaj sunabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Yeşil Temizlik Hizmeti Vermek

6. Yeşil Temizlik Hizmeti Vermek

Artık küresel ısınma ve iklim değişikliği, tüm dünyanın gündeminde. Hükümetlerle birlikte insanlar da bu konuda bilinçleniyor. Kimyasalların hayatımızı işgal ettiği ve kanser gibi hastalıklarının giderek yayıldığı düşünüldüğünde, yeşil temizliğin ileride daha fazla tercih edileceği ortada. Dolayısıyla hem mevcut hem de kısa vadeli trendler, yeşil temizliğin kazançlı bir iş olacağını ortaya seriyor.

7. Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak

7. Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak

Teraryum ve minyatür bahçelerinin son zamanlarda epey popüler oldu. Çok fazla sermaye gerektirmemesi, çok küçük adımlarla bile başlanabilmesi, aynı anda hobi olarak yapılabilmesi, teraryum ve sevimli minyatür bahçelerini iş fikri arayanlara cazip kılıyor. Yaratıcılık, el becerisi ve satış yetenekleri ile bu iş, sahibine güzel kazançlar getirmektedir.

8. Tasarım Takı Yapıp Satmak

8. Tasarım Takı Yapıp Satmak

Daha çok ek gelir olarak düşünülebilecek bir yöntem tasarım takı yapmak. Ancak farklı modeller, iyi pazarlama ve yetenekli bir ekip ile pekala kazançlı bir işe dönüşebilir.

Güzel bir dekorasyon ve başka yerlerde bulunamayacak tasarım takılarla dolu olan mağazanız ya da aracı firmalar aracılığıyla satabileceğiniz ürünler ile tatminkar kazançlar elde edebilirsiniz.

9. Danışmanlık Hizmeti Vermek

9. Danışmanlık Hizmeti Vermek

Danışmanlık hizmetleri, son dönemde ülkemizde de ivme kazanmakta ve danışmanlara başvuranlar her geçen gün artmaktadır. Danışmanlar, kurumsal firmalardan küçük işletmelere, bireylerden topluluklara kadar her alandan talep görmektedir.

Ayrıca bugün, beslenmeden ilişkiye spordan yatırıma birçok alanda danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Tabi danışmanlık hizmeti vermek için o alanda gerekli eğitimleri alıp yeterli bilgi birikimine sahip olunmalıdır.

10. Yaşam Koçluğu Yapmak

10. Yaşam Koçluğu Yapmak

Hayatın zorlaşması ve insanların bazen dertlerini anlatmak için bile birilerini bulamaması gibi nedenler yaşam koçlarının gittikçe popülerleşmesini sağladı.

Kişilerin işlerinde, hayatlarında ya da ilişkilerinde başarılı olmalarını sağlayan, yol gösterici olan, kısacası her anlamda farkındalığı arttırmak için çalışmalar yapan yaşam koçlarının gayet iyi miktarda para kazandığını biliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Balık Üretim Çiftliği Kurmak

11. Balık Üretim Çiftliği Kurmak

Düşük sermayeli iş fikirleri arasına balık üretim çiftliği de konulabilir. Nüfusun artış hızıyla birlikte balık ve su ürünlerine talep de artarken ülkemizin üç tarafının denizler le çevrili olması iş kolunu daha ideal hale getiriyor.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir şey var. Balık üretim çiftliği yapmak için yüzbinlerce liralar de harcayabilirsiniz, daha düşük miktarlar da. Yani çok büyük bir tesis açmak istiyorsanız, maliyet de doğru orantılı olarak artacaktır.

12. Oto Kurtarıcı İşi Yapmak

12. Oto Kurtarıcı İşi Yapmak

Oto kurtarıcı işini de listeye alsak da bu işi yapmak için gereken bazı belgelerin yüksek maliyetli olduğunu bilmelisiniz. Örneğin; kamyon, çekici, kurtarıcı için gereken K belgeleri gibi. Ayrıca araba kurtarma şirketiniz için en az 1 tane araç almanız gerekecektir.

Bugün araç fiyatlarındaki durumu göz önüne aldığınızda, oto kurtarıcı işi yapmak biraz maliyetli görünüyor. Fakat reklamınızı güzel yaparsanız, çevreniz genişse, oto tamircileri ve trafik polisleri gibi uygun bağlantılarınız da varsa, çok geçmeden maliyetinizi karşılayabilir, kârlılığa dönebilirsiniz.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
6
4
2
2
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Xena

Teraryum nasıl yapıyormuş o kazancı ya? Biz o sektördeydik ve sektörden çıktık. Bu işi yapan büyük firmalar bile şuan kol değiştirdi veya kapattı. Kalan örn... Devamını Gör