Görüş Bildir
Haberler
Bunların Girmediği Eve Doktor Girer! İşte Sizi Hastalıklardan Koruyacak 14 Sıcacık İçecek

etiket Bunların Girmediği Eve Doktor Girer! İşte Sizi Hastalıklardan Koruyacak 14 Sıcacık İçecek

mignon
16.01.2016 - 23:10

Yazı özleyenlerin hepsi buradaysa onlara kötü bir haberim var daha mis gibi yaz günlerinin gelmesine çok ama çok var.  Eh durum bu olunca bu iğrenç kış günlerine mahkum kalıyoruz. Ne giysem, ne içsem derdinin büyük olduğu bu günlerde bir de hasta olmamaya çalışıyoruz. Neyse ki bu durum için size enfes sıcak içecekler derledim. 

Herkesin sağlıklı bir kış geçirmesi dileğiyle...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ekinezya çayı

1. Ekinezya çayı

Ekinezya bitkisi son birkaç yıldır hayatımıza girdi. Tadı biraz kötü olsa da soğuk algınlığı ve birebir olan çayı demleyip günde 1-2 bardak kadar içmeniz hastalıklardan koruyacaktır.

*İçerisine bal ve tarçın da ilave edebilirsiniz.

2. Adaçayı

2. Adaçayı

Normalde tadı ve kokusu ile birçok yemeğe can veren adaçayı bizi hastalıklardan koruyan otlardan bir diğeri. Yalnız yapacağı yan etkilerden dolayı günde en fazla 2 bardak içmeniz öneriliyor. Ada çayını demlerken içerisine bir iki dilim limon atmanız aroma ve vitamin açısından etkili olacaktır.

3. Hibiskus çayı!

3. Hibiskus çayı!

Hibiskus bitkisi de son yıllarda aramıza katılanlardan. Üstelik ekşi severler için tadı da bir harika. Kaynatırken içerisine bir çubuk tarçın ve portakal kabuğu eklerseniz harika oluyor.

4. Nane çayı

4. Nane çayı

Sık sık mide bulantısına iyi gelen nane çayı bol bal ile içildiğinde öksürüğün azalmasında da büyük rol oynuyor. Ancak bu da sağlık açısından günde en fazla 2 bardak tüketilmeli.

5. En sevilen kış çayı Ihlamur!

5. En sevilen kış çayı Ihlamur!

Çocukluğumuzdan beri her kış bıkmadan usanmadan içtiğimiz üstüne tadını da sevdiğimiz yegane bitki hiç şüphesiz ıhlamur! Eh durum böyle olunca ıhlamursuz bir içerik düşünülemezdi. Ihlamur, karanfil, tarçın, zencefil bir dilim elma ve portakalı koyup bir güzel kaynatın. Ardından içine dilediğiniz kadar bal ilave edip için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zencefil çayı

6. Zencefil çayı

Tamam kabul ediyorum tadı pek de güzel değil ama biraz limon ve balla fena olmuyor. Ayrıca öksürüğü ve soğuk algınlığını şıp diye kesen bitkilerden kendisi. Birkaç dilim taze zencefili ve limonu kaynatın. Sonrasında içerisine bal ekleyerek için.

7. Meyan kökü çayı.

7. Meyan kökü çayı.

Bir başka öksürük düşmanı da meyan kökü çayı. 2 dal demlenmiş çaya bir miktar bal eklemeniz gece rahat uyumanızı da sağlıyor.

8. Kekik çayı

8. Kekik çayı
www.aljamila.com

Kekik Bir çok derde deva olan bitkilerden. Eğer kendinizi biraz halsiz hissediyorsanız televizyonun karşısında bir bardak kekik çayı içmelisiniz. Üstelik içine aroma ve vitamin katması için bir dilim limon eklerseniz kendinize hemen gelebilirsiniz.

9. Kuşburnu çayı

9. Kuşburnu çayı

Kışın en güzel rengi kuşburnunun her hali güzeldir. Ama içindeki bol C vitamini oranıyla kendisi hastalıklara karşı olan en lezzetli çaylar arasındadır.

10. Karabiber çayı

10. Karabiber çayı

Evet yanlış okumadınız.  Karabiber çayı da hastalıklara birebir olanlardan. Özellikle öksürüğü hızla kesen karabiber çayını da tüketmeyi çok abartmamak gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Portakal-elma çayı

11. Portakal-elma çayı

Meyvelerin getirdiği vitamini içinizi ısıtacak çaya dönüştüren şey işte burada. Bir iki dilim elma dilediğiniz kadar portakal, bal, tarçın, zencefili bir tencerede ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ateşten alın ve ılıkken için.

12. Zerdeçallı ılık süt!

12. Zerdeçallı ılık süt!

Zencefili ve hatta tarçınlısı da işe yarayabilir ancak zerdaçallı ve ballı ılık süt gibi hiçbir şey soğuk algınlığına düşman olamaz!

13. Portakal + badem

13. Portakal + badem

Ne alaka diyeceksiniz ancak ezilmiş ya da çekilmiş bademin öksürüğü kesmek gibi bir özelliği var. Ilık ya da normal sıcaklıktaki portakal suyuna karıştırıp içtiğinizde size iyi gelecektir.

14. Üzüm suyu

14. Üzüm suyu

Üzüm suyunu içerisine karanfil, tarçın ve portakal dilimleri koyarak kaynatın. Ilıkken için.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
352
103
28
14
13
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yağmur Ogün

"iğrenç kış günleri" cümlesinden sonra okumayı bıraktım :/ kış günleri güzeldir.

Therewasauser

Az önce bakkala gittim "Ğemme Niyeze ekinezya çayı bir de hibiskus çayı verir misin?" dedim adam sövdüğümü sandı sopayı aldı şuan peşimde

Ayna Efendi

https://www.youtube.com/watch?v=oqZi3R-FAVs

tursusever

Hibiskus hayatımıza yeni girmedi, onun asıl adı "hatmi çiçeği" zaten.