Görüş Bildir
Haberler
Bu Sorular Kalp Kırar! Nazik ve Dikkatli İnsanların Sormaktan Kaçındığı Sorular

Bu Sorular Kalp Kırar! Nazik ve Dikkatli İnsanların Sormaktan Kaçındığı Sorular

A. Ece
04.01.2019 - 12:24

Sorular konuşmanın seyrini belirler. Bu yüzden soruları doğru şekilde sormak insanları çeken bir kişi olmak anlamına gelir.

Gelin sormamanız gereken sorulara birlikte göz atalım:

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-psy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Annen mi o?"

1. "Annen mi o?"

Karşınızdaki insanların aralarında ne tür bir ilişki olduğunu bilmiyorsanız tahmin etmeye çalışmayın. Çünkü muhatabınızın şu tarz sorular karşısında sizden uzaklaşması muhtemel:

  • 'O annen/kardeşin/çocuğun mu?'

  • 'Akraba mısınız?'

Bu hataya düşerseniz bir ablaya 'anne' ya da birbirinden hoşlanmayan insanlara 'akraba' diyebilirsiniz. Birbirlerine benzemek bu insanlar için büyük bir hakaret olabilir. Bu yüzden karşınızdaki insanların üsluplarını, davranışlarını ve konuşmalarını incelemek aralarındaki ilişkiyi anlamak bakımından direkt bir sonuca varmaktan daha etkilidir.

2. "Ne zamandır birliktesiniz?"

2. "Ne zamandır birliktesiniz?"

İnsanlar kendi ilişkileri hakkında olduğu kadar başkalarının ilişkileri hakkında da konuşmaktan hoşlanırlar. Fakat eğer muhataplarınız ilişki durumlarını açıkça paylaşmıyorsa evli olup olmadıklarını ya da ne kadardır birlikte olduklarını sormamak en iyisidir.

Karşınızdakiler birlikte bir partiye katılmaya karar vermiş tanıdıklar olabilirler. Evlilik ile ilgili sorularsa bu konuda fikir ayrılığı yaşayan çiftler için can sıkıcı olabilir.

3. "Ne zaman çocuk sahibi olacaksın?"

3. "Ne zaman çocuk sahibi olacaksın?"

İşte kaçınmanız gereken birkaç soru:

  • 'Çocuğun var mı?'

  • 'Hamile misin?'

  • 'Erkek mi istemiştin, kız mı?'

Emin olun birçok çocuğu olan her anneye 'Hepsi senin mi?' sorusu soruluyor ve bu soru anneyi delirtiyor! Çocuk sahibi olmakla ilgili bir soru çocuksuz çiftleri ve çocuk sahibi olamayanların canını sıkabilir. Ayrıca, hamilelik soruları fazla kilolu olmakla ilgili sokulan bir laf gibi hissettirebilir.

Eğer muhatabınız çocuklarıyla birlikteyse onların ilgi alanlarını sormak ya da çocuğu yoksa daha doğal konular bulmak en iyisidir.

4. "Kalıcı mı?"

4. "Kalıcı mı?"

İnsanlar doğal olarak muhataplarının görünür sağlık sorunlarıyla ilgili daha az soru sorarlar fakat karşılarındaki insanın görünüşüyle ilgili sorular sorarken durum böyle değildir.

  • 'Acıdı mı?'

  • 'Gerçek mi?'

  • 'Nerede yaptırdın?'

Dövmeleri, piercingleri ya da rastaları hakkında yabancılara bilgi vermek çok az insanın hoşuna gider. Dahası, bir başkasına ya da üzerlerindeki eşyalara asla dokunulmamalıdır: Bu kişisel alana girer.

Birisine geçirdiği kozmetik prosedürler hakkında soru sormak da hoş bir davranış değildir. Karşınızdaki insanın solaryuma gittiğine kesinlikle emin olsanız bile onlara asla bu konuda soru sormamalısınız. Çünkü kişi bu gerçek ten rengiymiş gibi davranmak istiyor olabilir, sorunuzsa sadece keyfini kaçıracaktır.

5. "Ona neden ihtiyacın var?"

5. "Ona neden ihtiyacın var?"

Hobiler çene çalmak için iyi konulardır; yabancıların iyi arkadaşlarınız haline gelmesine neden olabilirler. Fakat bu sorulardan bazıları, karşınızdaki insanı utandırabilir. Mesela birisine neden 5 köpeğe ihtiyacı olduğu ya da neden çok pahalı bir hobiye sahip olduğu gibi soruları sormak kesinlikle keyif verici değildir. Muhatabınız hobilerini saçma bulduğunuzu düşünebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Ne kadar?"

6. "Ne kadar?"

Çok az kişi karşılarındakine maaşını sorar. Aksine, konu olan alandaki uzmanların ne kadar kazandıklarını öğrenmeyi amaçlıyor olabilirler.

Dahası, insanlar maaşlarının o kadar da yüksek olmadığını, sadece yaptıkları işi sevdiklerini itiraf etmekten hoşlanmazlar. Ya da işlerinden hoşlanmadıklarını ve değiştirmek istediklerini fakat henüz böyle bir şansı elde edemediklerini. Yani para ve maaş konuları sorulmak için çok kişisel şeylerdir.

'Fiyatı nedir?'

Satın alımlar da rahatsızlık verici konulardan biri olabilir. Belki fiyatı öğrenmek istemenizin tek nedeni yakın zamanda benzer bir şey almış olmanız ve fiyat karşılaştırmak istemenizdir. Fakat muhatabınız finansal durumlarına değer biçmeye ve belli şeyleri alabilme yetilerini anlamaya çalıştığınızı düşünebilir.

Bonus: Utanç verici soruları nasıl cevaplarsınız?

Bonus: Utanç verici soruları nasıl cevaplarsınız?
  • Konuyu değiştirin.

  • Kısa cevap verin.

  • Cevap vermeyi reddedin.

Çoğu zaman bir soruyu görmezden gelmek konuştuğunuz kişiye bu durumun sizin için utanç verici olduğunu anlatmaya yeterlidir. Konuyu değiştirmek ve kısa cevaplar vermek de bunu belirtmenin iyi bir yoludur.

Fakat muhatabınız cevap almakta diretirse basitçe 'Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum, hadi konuyu değiştirelim.' diyebilirsiniz. Bu konuşmak istemediğiniz bir şey için sinirlenmekten, gerilmekten ve rahatsız olmaktan daha iyidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
8
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın