Görüş Bildir
Haberler
Göbek Çevrenizdeki Fazla Yağları Eritmek İçin 9 Basit Öneri

Göbek Çevrenizdeki Fazla Yağları Eritmek İçin 9 Basit Öneri

Pegarose
20.08.2015 - 14:57

Bu Göbek Neden Erimiyor?

Göbek yağı olması aslında iç organlar midenin korunması için gereklidir. Ancak bu tabi ki azıcık göbek yağı oranı için geçerli. Göbek bölgesinde depolanan yağların fazla olması, diyabet ve kalp hastalıklarına davetiye çıkartır.

Şimdi iyi habere gelirsek, kadınlar göbek eritme konusunda erkeklere göre daha avantajlı. Kadınlar zayıflamaya başladıkları zaman, karın bölgesinden %30 daha fazla miktarda yağ atıyorlar. Eğer durum böyleyse, günlük yaşamında yapacağınız ufak değişikliklerle ya da yanlış alışkanlıklarını düzenleyerek göbek yağlanması sorunundan daha hızlı kurtulmanız mümkün. Peki göbek eritme konusunda neler yapılabilir?

Kaynak: http://www.pegarose.com/bu-gobek-nede...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Beslenme planın içeriğinde az miktarda yağ var

1- Beslenme planın içeriğinde az miktarda yağ var

Tuhaf gelebilir, ama göbek eritmek için çoklu doymuş yağlar tüketmeniz lazım. Araştırma sonuçlarına göre, kadın katılımcılara 1600 kalorilik ve çoklu doymuş yağ içeriği zengin bir beslenme programı verilmiş ve araştırmaya katılan kadınların göbek yağları 1 ay gibi kısa bir zamanda 1/3’ü oranında kaybedilmiş.

Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Bilimselliği kanıtlanmış 6 Göbek Eritme Yöntemi

Bu konuda ne yapmalı?: Faydanılacak gıdalar; Fındık, zeytinyağı ve avokado.

2- Depresyon göbek yağlanmasına neden oluyor

2- Depresyon göbek yağlanmasına neden oluyor

Rush University Medical Center’ın yaptığı bir araştırmaya göre depresyondaki bayanların göbek yağlanması riski depresyonda olmayanlara nazaran daha yüksek. Bunun en önemli sebebi, depresyonun fiziksel aktivitelere engel olması ve kötü beslenmeye sebep olması olabilir.

Bu konuda ne yapmalı?: Egzersiz yapmalısınız! Çünkü egzersiz beynimizi uyararak, yağ metabolizmasını düzenleyen kimyasalları tetikler ve beyin modunu düzeltiyor.

3- Hazır ve hızlı beslenme

3- Hazır ve hızlı beslenme

Patates kızartması gibi basit karbonhidratlar ve içeceklerinize attığınız ek şekerler, kan şekeri oranınıyükseltir ve karaciğerini tetikleyip göbek bölgesinde yağ depolanmasına sebep olan hormon salınımını artırır.

Bu konuda ne yapmalı?: Hazır ve hızlı servis edilen fast food tarzı yiyeceklerden vazgeçemiyorsanız, beslenme planınıza sağlıklı gıdalar ekleyerek, en azından yediğiniz sağlıksız besinlerin oranını azaltabilirsiniz.

4- Magnezyum eksikliği önemli bir etken

4- Magnezyum eksikliği önemli bir etken

Magnezyum, insan vücudunda 300’den fazla fonksiyonu düzenliyor. 2013’te yapılan bir araştırmaya göre, daha fazla magnezyum tüketen kişilerin kan şekeri ve insülin seviyeleri magnezyum tüketmeyenlere göre daha düşük çıkıyor.

Bu konuda ne yapmalı?: Günlük en az 2 defa magnezyum açısından zengin olan muz, koyu yeşil yapraklı sebzeler veya soya yenilmeli.

5- Gazlı içeceklere veda etmeden çok zor

5- Gazlı içeceklere veda etmeden çok zor

Obesity’de yayımlanan bir araştırma sonucuna göre diyet kola gibi diyet gazlı içecek tüketen kişilerin göbeklerindeki yağlar daha fazla oluyor. Araştırmacılar, bunun nedenini ise şu şekilde açıklıyor; gazlı içecek içmeyi çok sevenler kalori hesaplamalarını yanlış yapıyorlar ve bunun sonucunda daha fazla yemek yiyorlar.

Bu konuda ne yapmalı?: Bu alışkanlıktan vazgeçebileceğinizi düşünmüyorsanız, bu kalori fazlalığını diğer yediğiniz yiyeceklerin kalorilerini azaltarak dengeleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Hamburger bağımlısı olmayın

6- Hamburger bağımlısı olmayın

İsveçli bilim insanları, araştırmalarına katılan kişilere günde fazladan 750 kalori eklenmiş bir beslenme planı uygulamışlar. Bir gruba doymuş yağlardan oluşan 750 kalorilik ek, diğer gruba ise çoklu doymamış yağlardan oluşan 750 kalorilik bir ek uygulanmış. 7 hafta sonunda, doymuş yağ tüketen kişilerin göbek yağları tüketmeyenlere oranla 2 kat artmış.

Bu konuda ne yapmalı?: Çoklu doymamış yağları beslenme planınıza eklemek için haftada bir öğün yağlı balıkları tüketmelisiniz. Diğer günlerde ise kırmızı et yemeyi azaltmalı, tavuk veya baklagilleri tüketmelisiniz.

7-Alkol tüketimi

7-Alkol tüketimi

2013 senesinde Danimarka’da yaılan bir çalışmaya göre özellikle bira göbek bölgesi yağlanmasının baş sorumlusu. Sorun yalnızca bira ile sınırlı değil. Çünkü başka bir araştırma, her tip alkolün kilo aldırdığını ortaya çıkarmıştır.

Bu konuda ne yapmalı?: Eğer yapabiliyorsanız alkolü komple hayatınızdan çıkartın ya da mümkünolduğu kadar azaltmalısınız. Haftada 7 kadehten fazla tüketmemeye dikkat edin.

8- C vitamininden yeteri kadar faydalanıyor musun?

8- C vitamininden yeteri kadar faydalanıyor musun?

C vitamini açısından zengin sebze ve meyveler kortizolü azaltarak zayıflama konusunda size destek olur.

Bu konuda ne yapmalı?: Tabağınıza koyduğunuz sebze ve meyvelerin sayısını arttırın.  C vitamini oranı yğksek olan gıdaları bol bol tüketin.

9- Yeteri kadar terliyor musunuz?

9- Yeteri kadar terliyor musunuz?

Yüksek yoğunluklu interval egzersiz yapmanın göbek yağlarının baş düşmanı olduğu ispatlanmış bir gerçek. Çünkü kortizolün, trigliseritin ve insülinin düşürülmesinde çok daha etkili. Bunun yanında kısa zamanda daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor. Antrenmanlarda yeteri kadar yorulmuyorsanız, yüksek yoğunluklu interval egzersizi yapabilirsiniz.

Bu konuda ne yapmalı?: Mesela bisikleti veya koşmayı seviyorsanız, 2 dakikalık yoğun bir antrenman yapıp 1 dakika boyunca yavaşlayın ve bu döngüyü tekrarlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
24
24
23
16
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın