Görüş Bildir
Haberler
Bu Ameliyat Türkiye'de İlk Kez Batman'da Yapıldı

Bu Ameliyat Türkiye'de İlk Kez Batman'da Yapıldı

guncel haber
27.06.2014 - 15:22 Son Güncelleme: 27.06.2014 - 16:12

Bu Ameliyat Türkiye'de İlk Kez Batman'da Yapıldı

Batman'da her iki bacağındaki toplardamar tıkanıklığı olan Abdullah Atasever, ABD ve İzmir'den gelen kalp damar uzmanları gözetiminde yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.

Bacaklarındaki şişlik şikayetiyle Batman Bölge Devlet Hastanesine başvuran 48 yaşındaki Atasever'e yapılan tetkiklerde toplardamarlarda kanın pıhtılaşması rahatsızlığı olduğu tespit edildi.

Müdahale edilmediği taktirde ölümle sonuçlanabilecek olan hastalık sebebiyle Atasever, Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Zafer Erk ve ekibi tarafından, ABD'den gelen Dr. Mark J. Tatum, Dr. Christoph Poot ile İzmir'den gelen Prof. Dr. Erdem Silistreli'nin gözetiminde ameliyat edildi.

Vakum sistemiyle Atasever'in tıkalı olan toplardamarları açıldı. Türkiye'de ilk defa Batman'da gerçekleştirildiği belirtilen operasyon sonucu Atasever sağlığına kavuştu.

Atasever'in kalbe kan taşıyan ana toplardamarının tamamen pıhtı ile tıkanmış olduğunun tespit edildiğini kaydeden Erk, yapılan değerlendirme sonucunda operasyona karar verildiğini, operasyon için yurt dışı ve yurt içinden gelen kalp damar cerrahisi profesörlerinin de teorik bilgilerinden istifade edildiğini bildirdi.

Ameliyat sırasında hiçbir sıkıntı yaşamadan her iki bacakta oluşan kan pıhtılarının temizlendiğini ifade eden Erk, 'Tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanabilecek bir hastalıktı. Türkiye'de ilk defa yapılan bu operasyon Avrupa'da 3, ABD'de ise bin kişiye uygulanmış. Yapılan bu işlem ile hastaya ikinci bir şans verdiğimizi düşünüyoruz' dedi.

Hastanede hizmet çıtasını yükselttiklerini belirten Dr. İdris Yıldırım da, 'Bu ameliyatın ülke genelinde bir ilk olması ve bu ilkin de hastanemiz cerrahları tarafından gerçekleştirilmiş olması gurur verici ve oldukça sevindirici. Cerrahlarımızı kutluyorum' dedi.

Yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulan Atasever ise sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi, doktorlara teşekkür etti.

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/turkiye...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın