Görüş Bildir
Haberler
Boş Kutu İçin İşçi Kovulan Kurumdan Manzara: Müdürlere Sınavsız Atamalar, Kayıtsız Alımlar

etiket Boş Kutu İçin İşçi Kovulan Kurumdan Manzara: Müdürlere Sınavsız Atamalar, Kayıtsız Alımlar

Temizlik işçisinin ‘boş kutuyu evine götürdüğü için’ tazminatsız kovulduğu BUSKİ’deki usulsüzlükler Sayıştay denetimlerine takıldı. Müdürlerin sınavsız atandığı kurumun birçok mali işleminde kusur ve usulsüzlük tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ndeki usulsüzlükler Sayıştay tarafından tespit edildi.

BirGün'dem Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Sayıştay 2017 yılı Denetim Raporu’na göre, BUSKİ’nin gelirlerinin önemli bir kısmı faiz giderlerine gitti. 2015 yılında 4,4 milyon TL faiz gideri bulunan kurumun iki yıl sonraki faiz gideri tam 62 milyon TL’ye ulaştı.

Müdürlere sınavsız atama

Müdürlere sınavsız atama

Sayıştay kurum personel dosyalarının ve atama işlemlerini de inceledi. Buna göre, görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabii şube müdürü ve müdür kadrolarına yazılı ve sözlü sınav yapılmadan doğrudan atama yapıldığı fark edildi.

Muhasebe işlemleri hatalı

Muhasebe işlemleri hatalı
İçeriğin Devamı Aşağıda

BUSKİ’nin 2017 yılı hesaplarını mercek altına alan Sayıştay, burada da hata tespit etti. Rapora göre, ‘Kişilerden alacaklar hesabındaki’ 46 milyon 851 bin TL, bu hesapla ilgisi bulunmamasına karşın usulüne aykırı bir şekilde yanlış yardımcı kod kullanılarak muhasebeleştirildi.

Ayrıca İnegöl Belediyesi’nden devralınan borçlar da hatalı muhasebeleştirildi.

Belediyeden alınan taşınmazlar kaydedilmedi

Belediyeden alınan taşınmazlar kaydedilmedi

Bursa Büyükşehir Belediyesi

BUSKİ’nin Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı taşınmazlar da kayıt altına alınmadı. Raporun ilgili bölümünde, “Kurumun 139-Diğer Kurum Alacakları Hesabında bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden olan alacaklarına karşılık bu kurumdan alarak devir işlemlerini tamamladığı taşınmazların ilgili varlık hesaplarına kayıtları yapılmamıştır” denildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Bursa'da merkez ilçe belediyesinde taşeron firmaya bağlı çalışan 4 çocuk, 10 torun sahibi 59 yaşındaki Emine Arık, boş çikolata kutusunu aldığı için 16 yıldır çalıştığı kurumdan tazminatsız işten çıkartılınca başlattığı hukuk mücadelesini kaybetmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bir yetkilinin yakınını işe almak için beni kovdular"

"Bir yetkilinin yakınını işe almak için beni kovdular"

Emine Arık şunları söyledi: 

“Dokuz sene önce yaşadığım bu olaydan ötürü birçok sağlık sorunu yaşadım. Yaşamıma eskisi gibi devam edemiyorum. 16 sene boyunca görev yaptığım kurumdan bir kez dahi ‘ihtar’ almadım. Sınavsız atamalar yapılıyormuş. Benim asıl işten atılmamın nedeni, o kurumda görevli bir yetkilinin yakınını işe almak istemesi. Birkaç kez işten ayrılmamı istediler ancak emeklilikte yaşa takıldığım için günümün gelmesini beklediğimi söyledim. Sonra da böyle bir iftirayla beni işten attılar. Çikolata kutusunun bırakıldığı yer benim çalışma alanımdı. Yani çöp kovalarının olduğu yerdi. Üstelik kamera kayıtları ile sabittir ki ben kutuyu kurumun dışına çıkarmadım. Sadece bulunduğu yerden aldım. Bana hırsız damgası vurdular. Bunun peşini bırakmayacağım. Ben ölürsem, kızlarım bu davanın takipçisi olacak.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
213
44
28
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Kumcuoğlu

Görünmez üst geçidi yapan, Metresi 1 liralık hortumu 78 liraya alan, İspark'ta 90 Milyon TL lk yolsuzluğu " biz aramızda hallettik, müdürlerin kulağını çekti... Devamını Gör

Baris Kudal

şerefsizler. lafa gelince din Allah müslümanlık derler icraata gelince yemedikleri halt kalmaz. söyleyecek küfür bulamıyorum. hangisini seçsem az gelir diye... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

E yuh yani, bu olay 9 sene önce yaşanmış. Daha önce aynı olayı verdiğiniz haberden sanki yeni olmuş gibi anlaşılıyordu. Şimdi gene baktım habere, sadece arad... Devamını Gör

Murat Kumcuoğlu

Olay 9 sene önce yaşanmış. 9 senedir devam eden dava da yeni karara bağlanmış. Sayıştay'ın Bursa Belediyesinde bulduğu yolsuzluklar ise 2017 raporunda. Burad... Devamını Gör