Görüş Bildir
Haberler
BMW’den İlginç Teknoloji

BMW’den İlginç Teknoloji

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektrikli otomobillerin sıkça dile getirilen problemlerinden bir tanesi evden uzakken arabayı şarj edebilecek nokta bulunamaması. Otomobil üreticisi BMW bu sorunu sokak lambalarını şarj istasyonlarına dönüştürerek çözmeyi amaçlıyor.

 Reuters’ın haberine göre BMW LED sokak ışıklarını elektrikli araçların şarj soketleriyle birlikte çalıştırabilen bir teknoloji prototipi geliştirdi. Sokak lambalarının hali hazırda şehirlerin altyapısında olmaları ve içlerinde gerekli kabloları barındırmaları sebebiyle proje oldukça mantıklı görünüyor. Üzerlerine ek bir şarj soketi konulması ise oldukça kolay ve bu da elektrikli araçları biraz daha tercih edilebilir hale getiriyor.

 BMW’nin bu projesini sözde bırakmaya da hiç niyeti yok, merkez binasında iki adet prototip bulunduran şirket önümüzdeki sene Almanya’nın Münih şehrinde test sürüşlerine başlamayı da planlıyor. Ancak elbette ilk akla geldiği gibi arabalarımızı sokaklarda ücretsiz şarj edemeyeceğiz zira şarj etmek isteyenler bu enerji karşılığında bir mobil uygulama sayesinde para ödemeye zorlanacaklar gibi gözüküyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/bmw-is-developing-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın