Görüş Bildir
Haberler
BM'den Kuzey Kore'ye Yaptırım Kararı

BM'den Kuzey Kore'ye Yaptırım Kararı

Deniz Gök
06.01.2016 - 23:04 Son Güncelleme: 07.01.2016 - 10:27

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinde bulunduğunu iddia etmesi üzerine acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Pyongyang yönetimini şiddetle kınayarak, yeni yaptırımlar uygulanması için çalışma başlatılması kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Güvenlik Konseyi, çarşamba günü hidrojen bombası denemesi gerçekleştirdiğini açıklayan Kuzey Kore'yi kınadı. Yapılan açıklamada hidrojen bombası denemesinin şiddetle kınandığı belirtilerek, Kuzey Kore'ye karşı bir karar çıkarılması için çalışmalara başlanacağı bildirildi.

BM Güvenlik Konseyi'nin açıklamasında Kuzey Kore yönetiminin eylemlerinin uluslararası barış ve güvenliğe açık bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan acil toplantı sonrasında konuşan Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Motohide Yoşikava, Kuzey Kore'ye karşı en kısa zamanda güçlü içerikli bir karar çıkarmak istediklerini belirtti.

Kararın, Pyongyang yönetimine karşı ek yaptırımlar içermesi bekleniyor. BM Güvenlik Konseyi, atom bombası denemesi nedeniyle on yıl önce Kuzey Kore'ye karşı ekonomik ve ticari yaptırımları uygulamaya koymuştu.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
11
10
6
6
4
0