Görüş Bildir
Haberler
Sıkça Karıştırılan Bu Kelimelerin Anlamını Sadece Zehir Gibi Türkçesi Olanlar Biliyor!

etiket Sıkça Karıştırılan Bu Kelimelerin Anlamını Sadece Zehir Gibi Türkçesi Olanlar Biliyor!

Aburoski
24.08.2018 - 13:57 Son Güncelleme: 25.08.2018 - 17:59

Bildiğiniz gibi Türkçede anlamları birbirine karıştırılan ve günlük hayatımızda da çok fazla kullandığımız kelime var. Bizler de bu kelimelerin ayrımını yapıp yapamayacağını ölçmek için bir test hazırladık. Bakalım sen Türkçe dehası çıkacak mısın? 

Hadi testi çöz ve öğren! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gerçekte olmayıp var sanılan, var diye düşünülen, kuruntuya dayanan anlamına gelen kelime hangisi?

2. Sığınma anlamına gelen kelime hangisi?

3. Nitelikleri, özü, hareketleri ve davranışlarıyla bir şeyi elde etmeye hak kazanmış olan kişi.

4. Duygulanmış anlamına gelen kelime hangisidir?

5. Bir tarafa eğilme, meyletme anlamına gelen kelime hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İçine geçme anlamında olan kelime hangisidir?

7. Su, buhar, gaz gibi herhangi bir akışkanın hareket enerjisiyle ve birtakım özel düzenler yardımıyla dönerek çalışan araç.

8. Birleşerek oluşmuş, basit olmayan, mürekkep anlamına gelen kelime hangisi?

9. Oy vermekten, eğilim göstermekten veya bir şey yapmaktan kaçınan, kararsız, taraf olmayan kişiye ne nedir?

10. Siyasi bir amaca ulaşmak için silah kullanan gizli topluluklara verilen isim hangisidir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kitap, gazete vb. okunacak şeylerin basılıp dağıtılmasına verilen isim hangisidir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen tam bir Türkçe dehasısın!

Verdiğin cevaplara göre sen kesinlikle Türkçeyi zehir gibi biliyorsun. Dilinin her şeyine hakim bir insansın. Artık internet ortamındaki yazışmalarda kullanılan Türkçe nedeniyle insanlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu karıştırıyor. Fakat sen özüne sahip çıkıp çoğu kelimenin anlamını ve yazımını biliyorsun. Diline sahip çıktığın için sana teşekkür etmek isteriz. İnsanın özünden bir şey kaybetmemesi, onu koruması dünyanın en önemli icraatlarından biri olsa gerek. 

Küçüklüğünden beri senin zaten kelimelerle, dil bilgisiyle kısacası Türkçe ile aran hep iyi olmuş. Belki de en çok sevdiğin ders de Türkçeydi. Böylesine zor ve çoğu insanın kolaylıkla karıştırabileceği kelimeleri sen çok iyi bir sonuçla bildin. Türkçe yarışları olsaydı kesinlikle birinciliğe oynardın. Türkçenin doğru bir şekilde kullanılmasına olan ilginin hiçbir zaman bitmemesi ve onu koruman dileğiyle...

Kötü değilsin ama biraz daha çabalamalısın!

Verdiğin cevaplara göre sen Türkçeyi bir deha olacak seviyede bilmesen de Türkçenin doğru kullanımına özen gösteriyorsun. Kelimelerle de aran çok iyi olmuş bu zamana kadar ama maalesef bu testimizde Türkçeyi zehir gibi bildiğini söyleyemeyeceğiz. Ama tabii ki de senin bilgilerin de yadsınamaz. Ortalama bir insanın bilgisine sahipsin. Zaten ortalama insan dediğimiz de çok fazla. O yüzden için rahat olsun. Deha olamadım diye de üzülme. İşin iyi tarafından bak. Ne güzel bilmediğin kelimeleri öğrenmiş oldun değil mi? 

Türkçe ile aranı hep iyi tutmuşsun. Bu dilde daha birçok insanın bilmediği kelimelerin olduğunu düşünüyorsun fakat kimsenin tenezzül edip bakmadığını da biliyorsun. Ama sen onlardan değilsin. Olabildiğince Türkçe ile alakalı bilgileri öğrenmek için çabalıyorsun. Bu çaba takdir edilmesi gereken bir çaba bizce. Türkçeyi koruman ve onu doğru şekilde kullanmaya devam etmen dileğiyle.

Kelimelerle daha çok ilgilenmelisin!

Verdiğin cevaplara göre üzülerek söylüyoruz ki senin biraz daha kelimelerle ilgili okuyup, araştırman gerekiyor. Çünkü çıkan sonuç pek iyi değil. Olsun ama dünyanın sonu değil. Bir kitap alıp kelimelerin anlamlarına dair bilgi edinebilirsin. Bu dilin kullanımıyla ilgili bilgiler bulabilirsin. Biraz sanırım sende üşengeçlik var ama toparlanma vaktin gelmiş. Türkçeyi bu kadar kötü kullanan insan varken bu dilin senin gibilere ihtiyacı var. Şöyle bir silkelen ve işe koyul. 

Ciddi anlamda bu kadar yanlış kullanımlar artarken birileri bu dile sahip çıkıp bir şeyler öğretmeli. Yoksa gelecek nesillere de bu dili yanlış aktaracağız. Bu nedenle sen az da olsa ilgi duyuyorsun. Bu noktada da daha çok ilgilenmelisin. Bu ilgini kaybetmemen dileğiyle.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
606
182
98
47
36
29
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

11/9. İlk altı sözcük Arapça, yedinci ve onuncu Fransızca kökenli ama test Türkçe bilgimizi ölçüyor. :)

Başak Başak

Sen tam bir Türkçe dehasısın!!! ( öyleyimdirr :) )

Az şurda da egomu tatmin edeyim dur. (Şurda değil şurada)