Görüş Bildir
Haberler
Bir Tecavüz Davasında Daha 'Rıza' Beraati

Bir Tecavüz Davasında Daha 'Rıza' Beraati

adem kara
03.04.2014 - 15:16

Fethiye'de tecavüz davasında mahkeme 'rıza' dedi, sanık beraat etti. Avukat Evren, tecavüze uğrayan kadının yırtık çorabının hastanede kaybolduğunu, mahkemenin tüm taleplerini reddettiğini söyledi.

Fethiye Ölüdeniz’de İngiltereli C.J.G.’ye (21) tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan E.Y. (28) davanın ikinci celsesinde kadının tecavüzde rızası olduğu ve delil yetersizliği gerekçe gösterilerek beraat etti.

C.J.G.’nin avukatı Fatma Gül Evren “Deliller var, görüntü kayıtları var fakat sanık beraat ediyor. Kararı temyiz ettik. Artık Yargıtay’a güvenmek zorundayız. Mücadeleye yeni başlıyoruz” diye konuştu.

“Ağır cezalık dosya bir ayda kapatıldı”

Avukat Evren, C.J.G.’nin yırtık çorabının hastanede kaybolduğunu, ayakkabısının tekinin de tecavüze uğradığı arabada kaldığını ancak bulunamadığını söyledi.

Evren, mahkemenin tüm taleplerini reddederek bir ağır ceza dosyasını bir ayda kapatmasına da tepki gösterdi.

“Bizim tanıklarımız tecavüz sanıklarının çevresinden çekindikleri için duruşmaya bile getiremedik. Ancak sanıkların arkadaşları tanık olarak konuştu ve şikayetçi ile sanığın sevgili olduğunu iddia etti. Kanıt olarak da, E.Y. müvekkilimi rahatsız ettiği esnada arkadan çekilmiş bir fotoğraflarını gösterdiler.

“Buna karşın bardaki sarkıntılık görüntülerinin olduğu, müvekkilimin devamlı sanıktan kaçtığı ve anlattığı diğer detayların göründüğü CD’ler mahkemede izlenmedi. Yüzeysel bir şekilde yazılmasına rağmen müvekkilin sanıktan uzaklaşmaya çalıştığını içeren CD çözüm tutanakları da mahkemece tartışılmadı.

“Dosyada müvekkilimin darp raporu var ancak iddianamede ‘darp raporu yoktur’ diye geçiyor.

“Olay yerinde keşif yapılması talebimiz reddedildi.

“Müvekkilimin ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin rapor alınması için Adli Tıp Kurumu’na sevk talebimiz reddedildi.

“Sanık, İngilizlerin gittikleri ülkede tecavüze uğradıklarında tazminat almaya yönelik bir sigorta yaptırdıklarını, müvekkilimin tazminat için bu davayı açtığını iddia etti. Müvekkilimin böyle bir sigortası yok. Ayrıca bunun İngiltere hükümetine sorulmasına yönelik talebimiz de reddedildi.

“İddianamede, kamera kayıtlarına göre müvekkilin belinden kavranarak arabaya götürüldüğü yazıyor. Ancak hürriyetinden yoksun bırakma suçuyla ilgili bir yargılama yapılmıyor. Bu suçtan dolayı ek iddianame düzenlenerek cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talebimiz de reddedildi.

“Sanık, tecavüz gecesiyle ilgili çelişkili ifadeler veriyor. Deliller var ama beraat ediyor.

“Müvekkilim ‘Ben Türk olsaydım bu kişi ceza alırdı. Barda olduğumuz geceden başlayarak kimse bana yardım etmedi. Herkes onun tarafındaydı’ diyor. Tecavüze uğradığı arabaya sürüklenirken, bağırarak Türkçe ve İngilizce olarak yardım istediğini söylüyor.”

Çiçek Tahaoğlu | Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/kadin/15...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam