Görüş Bildir
Haberler
Bir Okulun 3D Yazıcıya Sahip Olması İçin 8 Geçerli Sebep...

Bir Okulun 3D Yazıcıya Sahip Olması İçin 8 Geçerli Sebep...

Buğra Haksever
05.07.2014 - 15:13 Son Güncelleme: 06.07.2014 - 09:10

1. Düşük Bütçelere 3D Yazıcıya Sahip olabilme imkanı

Eğer 3D yazıcıya ayıracak yüksek bütçeniz yoksa,kendi 3D yazıcınızı yapabilirsiniz. Basit bir 3 boyutlu yazıcının yapımı yaklaşık 2500TL ve nasıl yapıldığı ve hangi parçanın nereden alınması gerektiği internette bir çok forumda paylaşılmaktadır. Öğrencilerin kendi yapacağı bir 3 boyutlu yazıcının eğitimlerine yapacağı katkı yüksek olacaktır. (Örnek; RepRap Printer)

2. Daha iyisini yapmak için bir 3D yazıcıya sahip olmak yeterli

Bu teknolojiyi sınıflara girdikten ve öğrenciler bu teknolojiyi anladıktan sonra, ilgili kişilerce bir ekip oluşturup ve 3D yazıcının bir sorunu üzerine gidilerek bu ürünü geliştirip yeni bir 3 boyutlu yazıcıyı kolaylıkla yapabilirler. Ya da kullandıkları bir ürünü 3 boyutlu yazıcı ile üretecekleri parçalarla daha iyi hale getirebilirler. Böyle bir çalışma öğrencilere ve topluma çok şey katacaktır. Oradan çıkan tasarımlar gelecekte ürüne bile dönüşebilir.

 3. Üretim tekniklerini yakından görme ve kıyaslama imkanı sağlar

Mevcut üretim teknikleri ne kadar çok anlatılsada, öğrencilerin bunu görmeleri gerekir ve fabrikaları öğrencilerin ayağına getirmek mümkün değildir. Bu durumda 3 boyutlu yazıcılar devreye giriyor ve yeni üretim tekniğini kolaylıkla öğrencilere anlatabiliyorsunuz ve diğer üretim teknikleri ile arasında ki farkları açıklayarak öğrencilerin daha somut bilgiler öğrenmesini sağlayabilirsiniz.  

4. Öğrencilerin kendilerini göstermelerine fırsat vermiş oluyorsunuz

Tasarımları, bilgisayarlarının bir köşesinde saklı kalmış bir çok yaratıcı öğrenci var ve bu tasarımları sadece kendileri görüyor ve ürün olarak göremiyorlar bile. Bu noktada öğrencinin içinde ki bu ilhamı dışarıya yansıtmak ve geliştirmek adına büyük bir fırsat sunmuş olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Öğrencileri, bu yeni teknolojiyle tanıştırmış oluyorsunuz

Bir çok otorite tarafından ortaya atılan, geleceğin teknolojisi diye adlandırılan bu 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile öğrencileri tanıştırmış ve geliştirme imkanı sunmuş oluyorsunuz. Bu sayede geleceklerine yön veriyorsunuz. 

6. Öğrenciler için malzeme çeşitliliğinin farkına varmalarını sağlamak

3 boyutlu yazıcı ile sadece plastik tabanlı objeler üretilmeyeceğini, aynı zamanda kendi yiyeceklerini ve çikolatalarını dahi çıkarabilecekleri bir teknoloji olduğunu öğretebilirsiniz. 

7. 3D Yazıcıya sahip olmak, o okulu eğitim sektöründe bir adım öne çıkaracaktır.

Yeni teknolojileri yakından takip eden eğitim kurumları her zaman öncelikli olmuşlardır.

8. Ders dallarına gore 3 boyutlu yazıcının kullanımı

Matematik – Matematik denklemlerinin 3 boyutlu modelini yazdırabilirsiniz.

Sanat - Kolye ve heykel tasarımlarını 3D yazdırabilirsiniz

İşletme ve Ekonomi -. 3D baskıları satabilir ya da finansal grafikleri 3 boyutlu olarak çıkararak daha görsel bir biçimde açıklanabilir hale getirebilirsiniz.

Tarih – Mevcut üretim teknikleri ve 3 boyutlu yazıcı teknolojisini karşılaştırabilir, tartışabilir. Tarihimize ait objeleri 3 boyutlu bastırarak, akıllarda yer etmesine destek olabilirsiniz.

Biyoloji – Hücreleri, virüslerin şeklini ve DNA modellerini 3D baskı alabilirsiniz.

Kimya - 3D Baskı moleküller ve proteinler oluşturabilir, bağların şeklini 3 boyutlu anlatarak akıllardan çıkmamasını sağlayabilirsiniz.

Teknoloji Çalışmaları – Yanındaki torna ve kaynakçılar için yazıcıyı oturmak – için başka bir yol

öğeleri yapmak.

Drama -3D basılmış maskeler ile tiyatrolara yeni bir boyut getirebilir. İstediğiniz tarzda dekorları üretebilir, oyunlarınıza renk katabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0