Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanlarını Hayrete Düşüren Cüce Gezegen Ceres'te Ortaya Çıkan İlginç Işıklar

Bilim İnsanlarını Hayrete Düşüren Cüce Gezegen Ceres'te Ortaya Çıkan İlginç Işıklar

OdysseuSword
24.03.2015 - 18:21 Son Güncelleme: 24.03.2015 - 18:40

Bir cüce gezegende ilginç olaylar dönüyor, bilim adamları ne olduğunu kestiremiyor. Kulağa tuhaf gelse de, Ceres'te durum bu. Yani Mars ile Jüpiter arasındaki asteroit kuşağındaki en büyük nesneden bahsediyoruz. Resmi olarak Ceres, Plüto ile aynı kategoride yani cüce gezegen konumundadır. NASA'nın bir uzay aracı 6 Martta Ceres'e doğru yanaştı. Gördüğünüz fotoğraf ise 19 Şubatta çekilmişti. 47 bin kilometre uzaklıktan yakalanan bir pozdan bahsediyoruz ve bu fotoğrafta aynı bölgede iki tane küçük parlaklık bulunmakta. Önceki çekilen fotoğraflarda bir tane ışık yakalanmıştı. Sonrasında da iki ışık birden görünmeye başladı, ki bu oldukça ilginç bir durum.

Kaynak: http://mashable.com/2015/02/25/strang...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gottingen Almanya'da bulunan, Max Planck Enstitüsü, Güneş Sistemi için yapılan  bir araştırma biriminde, kameralarla ilgilenen bölümün başını çeken Andreas Nathues ''Bu hiç beklenmedik bir durum ve bizim için tamamen gizemli.'' diye düşüncelerini ifade etmiş. ''İki parlak nokta kameralarımızda oldukça küçük görünüyordu, fakat gezegendeki en parlak iki noktada onlardı.'' diye de NASA'da belirtmiş. Peki bu iki parlak nokta ne olabilir, bize flaşlarıyla sinyal veren bu gezegende mahsur kalmış uzaylılar mı?

En belirgin ya da en tahmin edilebilir şey buz. Evet yanlış duymadınız bu ışığın sebebi buz olabilir. Buz üzerine vuran ışığın yüzde 40’ından fazlasını yansıtabilir. Tabi bunun uzun mesafeden kameranın çözünürlük limitine göre değişkenliği söz konusu. Bilim adamları yakın zamanda gezegendeki bir su birikintisinden buhar çıktığını gözlemlemişler, bu da ışığın buzdan kaynaklı olması ihtimalini artırıyor.

Bilim adamları ayrıca parlak kısımların tuz da olabileceğini öne sürüyor. Öte yandan iki parlak noktanın birbirine yakın oluşu jeolojik bir oluşuma işaret de edebileceği söz konusu. Belki bir volkanik oluşum ya da buz volkanları gibi.

Dawn görevinin araştırmacısı ve başkanı olan Chris Russel’a göre, aynı bölgedeki iki noktanın pozları, volkanik kökenli bir oluşum olduğunun işareti olabilir fakat bilim adamları bu tarz yorumlamalar için daha yüksek çözünürlükte fotoğrafları beklemek zorunda. Aynı şekilde araştırmacılar noktaların Dünya’da görülen lava gibi bir yapı olmadığını düşünüyorlar çünkü bu nesne lavanın aksine daha çok parlıyor.

Yakın zamanda Ceres hakkında daha fazla bilgilere ulaşacağız. Daha fazlası için tıklayınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
0
0
0