Bilim Adı Altında Acımasız İşkencelere Maruz Kalmış Yapışık İkizlerin Yürek Burkan Hikayesi
Bilim Adı Altında Acımasız İşkencelere Maruz Kalmış Yapışık İkizlerin Yürek Burkan Hikayesi
Yapışık ikizler, nadir rastlanan bir durum oluşu ve anatomik açıdan kardeşlerin birbirlerine bağlı olarak hayat sürmek zorunda kalmaları sebebiyle tıp dünyasının yıllardır ilgisini çeken bir konudur. Bu konuyla yakından ilgilenen bir isim de Rus biyolog ve fizyolog Pyotr Anokhin idi. Onun 'bilim' adına duyduğu merak, iki kişinin hayatını zindana çevirdi. Gelin, Anokhin'in denekleri Masha ve Dasha'nın tuhaf ve yürek burkan hikayesine hep birlikte bakalım.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İnsan dolaşım ve sinir sisteminin yapısını inceleyen Anokhin'in çalışmalarının odak noktası Masha ve Dasha Krivoshlyapova adlı yapışık ikizlerdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İkizlere bebeklik çağlarından itibaren bilim adı altında türlü işkenceler uygulandı. Hatta diğerinin etkilenip etkilenmeyeceğini görmek için vücutlarına radyoaktif maddeler enjekte edildi.
Motor becerilerinin ölçüldüğü zamanlarda Masha'nın git gide itaatsizleşmeye başladığı ve verilen emirleri yerine getirmediği gözlendi.
Çocukluktan itibaren, kardeşler arasında önemli farklılıklar göze çarpmaya başladı. Karakter olarak neredeyse taban tabana zıtlardı ve aralarındaki uçurum günden güne daha da artıyordu.
İlk şiddet vakaları 11 yaşlarındayken meydana geldi. Masha, Dasha'yı dövüp burnunu kanatmış ve onu öldüreceğini söylemişti.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Masha ve Dasha, okul çağına geldiklerinde engelli öğrencilerin okuduğu bir okula gönderildiler. Dasha, burada Slava adlı bir öğrenciye aşık oldu.
Bir şekilde hayata adapte olan ikizler, 53 yıl boyunca birbirlerine bağımlı halde yaşamaya devam ettiler. Nisan 2003'te ise birlikte hayata gözlerini yumdular.
Bir deneyin parçası olmayıp normal bir yaşam sürerek mutlu olabilirler miydi? Masha, o zaman da bu denli agresif ve şiddet yanlısı olur muydu?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın