Görüş Bildir
Haberler
Bilim Açıkladı: Daha Sağlam ve Mutlu İlişkiler Kurmanızı Sağlayacak 2 Sihirli Sözcük!

etiket Bilim Açıkladı: Daha Sağlam ve Mutlu İlişkiler Kurmanızı Sağlayacak 2 Sihirli Sözcük!

Rinascita
31.07.2016 - 20:24

En son ne zaman birine yüz yüze 'teşekkür ederim' dediniz? 

Snapchat, Instagram, Whatsapp, Facebook derken iletişimlerimiz de, teşekkürlerimiz de tamamen sanal ortamda olmaya başladı. Yüz yüze olan konuşmalar, yerini Whatsapp sohbetlerine bıraktı. Neler yaptığımızı, günümüzü nasıl geçirdiğimizi arkadaşlarımızla kahve içerken değil, Snapchat'te saniyelik fotoğraflar paylaşarak anlatmaya başladık. 

Elite Daily'nin bu konuda derlediği bir araştırmayı, sizler için düzenledik. Bakalım 'Teşekkür ederim' cümlesinin insanlar üzerinde yarattığı etki ve kişiliğimize katkıları nelermiş.

Kaynak: http://elitedaily.com/wellness/saying...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İkili ilişkilerimizde daha samimi bir hava yakalamamıza katkı sağlar.

South Wales Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalara göre 'teşekkür ederim' demek, arkadaşlık ilişkilerinizde sizi daha samimi bir insana dönüştürüyor. Daha düşünceli ve arkadaş canlısı bir insan olarak görünmenizi sağlıyor.

İkili ilişkilerin ömrünü uzatıyor.

South Wales Üniversitesi'nin düzenlediği araştırmada hem gençlerden hem de yaşlılardan yardım aldılar. 70 kişinin katıldığı bu araştırmada, kendilerinden yaşça büyük akıl hocalarına teşekkürlerini sunan gençler bu akıl hocalarıyla sonradan da iletişimde kalmaya devam ettiler. Böylece, 'teşekkür ederim' demenin, ikili ilişkileri daha uzun vadeye taşıdığı kanıtlanmış oldu.

Sosyal bir insan olmasanız bile, daha kolay iletişim kurmanızı sağlıyor.

Eğer sosyal bir insan değilseniz ve bu yüzden iletişim kurmakta zorlanıyorsanız, sadece 'teşekkür ederim' cümlesini daha sık kullanmaya çalışın. Bu, karşı taraf için olumlu bir izlenim yaratacaktır ve daha uzun süreli ilişkiler kurmanıza yardımcı olacaktır.

Kibarlık bulaşıcıdır!

Kibarlık bulaşıcıdır!

Bu konuda yapılan diğer çalışmalar da karşınızdakine kibar davrandığınızda veya minnettar olduğunuzu söylediğinizde kendinizi daha pozitif hissettiğinizi gösterdi. Siz pozitif oldukça, çevrenizdekiler de bundan etkilenip pozitif davranışlar sergilemeye başlıyor.

Unutmayın, yüz yüze iken teşekkür etmek size hiçbir şey kaybettirmez hatta daha mutlu hissettirir. ☺️

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
272
72
38
14
11
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

Ben çok kibar bir herifim ama etrafım öküz, geçen bakkaldan 2 ekmek 1 karpuz aldım "teşekkür ederim kolay gelsin" dedim malak gibi suratıma bakıyor karı, ben... Devamını Gör

"Ben çok kibar bir herifim"hahahdgdfgfh

Pasif Kullanıcı

2 sözcük yok burada 1 kelime tamlaması var.

Kimya Hatun

zekice

ezhel merve

ulan ben kime teşekkür etsem hangi durumda olursa olsun mal mal bakıyor ya da karşılık vermiyor veya ben bir şey yapıyorum karşımdaki teşekkür etmiyor