Görüş Bildir
Haberler
Beyoğlu'nda Yaprak Dökümü!

Beyoğlu'nda Yaprak Dökümü!

Beyoğlu'nda Yaprak Dökümü!

Beyoğlu’nun popüler eğlence adresi Asmalımescit’te ünlü mekânlar kapanıyor. Dışarıdaki masaların kaldırılmasıyla müşteri kaybeden işletmelerin ciroları hafta içi yüzde 80’e varan oranda düştü

Günde ortalama 5 bin kişinin ziyaret ettiği, hafta sonları 15 binin üzerinde tüketicinin harcama yaptığı Beyoğlu’nun Asmalımescit Mahallesi’nde mekânlar bir bir kapanmaya başladı.

2011’in sonlarında dışarıda masa yasağının devreye girmesiyle müşteri kaybeden pek çok işletmenin gardı son 1 yıl içinde düştü. Bunların en ünlüsü, Issız Adam filminin çekimlerine de ev sahipliği yapan Leblon.

Geçtiğimiz hafta Leblon’u kapattığını açıklayan mekân sahibi ünlü Şef Arda Türkmen de masa sandalye yasağıyla semtin ziyaretçi kaybettiğini ve geçmişteki ahengi tekrar yakalayamadığını söylemişti.

Sosyal medyada bir açıklama yayımlayan Türkmen, Leblon’un uzun süredir her manada direndiğini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sokaklardaki masa sandalyelerin kaldırılmasıyla ilgili karar, sadece Leblon’un değil, mahalledeki bütün müesseselerin işlerini, popülaritelerini, şartlara dayanma kapasitelerini her gün adeta bir salam gibi ince ince kesmeye başladı. Önce olayı kabullenemeyenler gitti mahalleden. ‘Yapmayın, gitmeyin, burada hâlâ umut var’ dedik; ama, herkesin yolu kendine doğruydu o zamanlar. ‘Düzelir, masalar olmasa da hayat devam eder’ dedik. Ama olmadı. Gidenlerin yerine gelenler, özdeyişte de dedikleri gibi oldu kimilerince.”

KADIKÖY’E KAÇAN DÖNMEDİ

Asmalımescit’te 38 işletme olduğunu belirten Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Eşbaşkanı Tahir Berrakkarasu, son dönemde günlük ortalama ziyaretçi sayısının yarı yarıya azaldığını söyledi. Berrakkarasu, mekânların dışarıya masa koymasının önüne geçen düzenleme başladığında Kadıköy ve Beşiktaş’a kaçan tüketicinin geri dönmediğini ifade etti.

EL DEĞİŞTİRME BEDELİ YÜZDE 50 DEĞER YİTİRDİ

Mekânların hafta içi cirosunun yüzde 70-80, hafta sonu ise yüzde 40 civarında düştüğünü belirten Berrakkarasu, “Müşteri kaybı en önemli etken. Dışarıdaki masalar kalkınca hacim de daraldı. Çoğu işletme devretmek istiyor. Bazıları aşırı borçlu” dedi. Karasu, “Devir bedeli ortalama yüzde 50 geriledi. Örneğin küçük bir dükkân için birkaç yıl önce 1 milyon dolar istenirken şimdi 500 bin dolara el sıkışılabiliyor. Kapatma ve devirlerle bu süreçte Taksim’de aşağı yukarı 5 bin kişi işsiz kaldı” diye konuştu.

100 İŞLETME KAPANDI

Berrakkarasu, son 2 yılda Taksim’de 250 işletmenin el değiştirdiğini, 100 işletmenin kapandığını belirtti.

1 YILDA KAPANAN VE EL DEĞİŞTİREN MEKANLAR:

Leblon 

Mirror Lounge 

MENEKŞE ATASELİM / HT GAZETE

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0