Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş Derbisinde İlk Kez 4K Heyecanı

Beşiktaş Derbisinde İlk Kez 4K Heyecanı

Caner
21.02.2014 - 19:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sony ile Digiturk , 4K eğlence deneyimini farklı bir boyuta taşımak üzere güçlerini birleştirdi. günü gerçekleşecek olan Galatasaray-Beşiktaş maçına özel olarak düzenlenen etkinliğe katılanlar, Türkiye'de ilk kez, canlı bir 4K maç yayınına tanıklık edecek.

Sony ve Digiturk'ten bir ilk FIFA'nın resmi sponsoru olarak futbola uzun yıllardır büyük destek veren Sony ve Digiturk arasındaki iş birliği; 4K içeriğin oluşturulmasından çekim, yapım ve yayın aşamalarına kadar tüm süreçleri kapsıyor.

Sony ve Digiturk'ün etkinliğinde gerçekleşen özel yayında, canlı çekimi yapılan 4K maçın görüntü sinyalinin iletimi yepyeni teknolojilerle yapılacak. İlk nesil olan 4K sinyal iletimi altyapısı bu yıl sonunda, ikinci nesil sinyal iletimi ile daha kolay hale gelecek. Digiturk ve Sony, böylece, ikinci nesil sinyal iletimi teknolojisini beklemeden, uygulaması daha zor olan ilk nesil 4K sinyal iletim teknolojisini kullanarak ilk 4K canlı yayınını gerçekleştirmiş olacak. Eutelsat uydu operatörü sinyalin iletimi için uydu kapasitesi sağlayarak Sony ve Digiturk işbirliğine katkıda bulunuyor.

Sony ile birlikte düzenlenecek etkinlikte, bu derbi yayını, gerek her iki markanın geleceğin teknolojisine ne kadar hazır durumda olduğunu göstermesi, gerekse 4K teknolojisinin televizyon ve maç keyfini ne derece artırdığını gözler önüne sermesi açısından önemli ve heyecan verici bir deneyim olacak. 2013 yılının ayında Türkiye'nin ilk 4K test yayınını yapan ve 4K yayın için tüm hazırlıklarını tamamlayan Digiturk , 4K teknolojisi için gerekli altyapı oluşur oluşmaz, üyelerini 4K futbol heyecanıyla, evlerinde ve iş yerlerinde buluşturacak.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Di...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0