Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan, Doğum Gününde Mezarı Başında Anıldı

Berkin Elvan, Doğum Gününde Mezarı Başında Anıldı

ATKN
05.01.2015 - 13:48 Son Güncelleme: 05.01.2015 - 15:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi eylemlerinde başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 14 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan, doğum gününde hem mezarı başında hem de Türkiye’nin farklı illerinde anıldı.

Berkin Elvan’ın doğum günü nedeniyle Halk Cephesi üyesi yaklaşık 150 kişi, Elvan’ın vurulduğu İstanbul, Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi’nde toplandı. ‘Berkin Elvan’ın katili aranıyor‘ yazılı pankartı açan Cephe üyeleri, yüzlerindeki Berkin Elvan maskeleriyle mezarlığa yürüdü.

“Berkin Elvan 15’inde bir fidan” ve “Berkin’in katillerinden hesap sorulacak” sloganları atan grup, Feriköy Mezarlığı’nda Berkin Elvan’ın mezarına karanfiller bıraktı.

Dilek fenerleri bırakıldı

Dilek fenerleri bırakıldı

Antalya Halk Cephesi üyesi bir grup ise akşam saatlerinde üzerinde Berkin Elvan’ın fotoğrafının da yer aldığı ‘Berkin Elvan’ın katilleri cezalandırılsın. Adalet istiyoruz’ yazılı pankart eşliğinde slogan atarak, Attalos Heykeli’ne yürüdü.

Burada basın bildirisi okuyan grup, gökyüzüne dilek fenerleri bıraktı.

Berkin’in katillerini korumaktan vazgeçin

Berkin’in katillerini korumaktan vazgeçin

Zonguldak’ta Halk Cephesi Dev-Genç üyeleri de ellerinde Berkin Elvan’ın fotoğrafının da bulunduğu ‘Berkin’in katilleri yargılansın adalet istiyoruz’ yazılı pankart açtı.

Grup adına bir açıklama yapan Emre Tantekin, Berkin Elvan’ın vurulalı 574 gün olduğunu belirterek, “Aradan geçen bu süre içerisinde katilleri hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Halk düşmanlarını uyarıyoruz. Berkin’in katillerini korumaktan vazgeçin. Adaleti siz sağlamazsınız biz sağlayacağız, unutmayın bu halkın da bir adaleti var” dedi.

Berkin'in mezarına karanfil bırakan eylemcilerden bazıları, grubun dağılması sırasında polise molotof kokteyli atınca, polis de biber gazıyla müdahale etti. 

Berkin Elvan'ın doğum günü nedeniyle Halk Cephesi üyesi yaklaşık 150 kişi, Elvan’ın vurulduğu Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi’nde toplandı. “Berkin Elvan’ın katili aranıyor yazılı pankart açan eylemciler, ara sokaklardan mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Berkin Elvan’ın posterlerini taşıyan eylemcilerden çoğunun yüzlerine Elvan maskesi taktığı görüldü. 

“Berkin Elvan 15’inde bir fidan ve “Berkin’in katillerinden hesap sorulacak şeklinde slogan atan grup, Piyalepaşa Bulvarı'na indi. Bu sırada, polis ekiplerine taş atılması üzerine, polisler taşların geldiği noktaya plastikmermi sıktı. 

Polisin yoğun güvenlik önlemi ve takibi altında Feriköy Mezarlığı’na ulaşan grup, Berkin Elvan’ın mezarına karanfiller bıraktı. 

Burada yapılan basın açıklamasında, Berkin Elvan’ın katilleri bulununcaya kadar mücadele edileceği belirtildi. 

DAĞILMA SIRASINDA OLAYLAR ÇIKTI 

Grup dağıldıktan bir süre sonra, Piyalepaşa Bulvarı üzerinde bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine ara sokaklardan çıkan bir grup tarafından molotofkokteyli atıldı. Yüzleri maskeli olan gruba polis gaz bombasıyla karşılık verdi. 

Yaklaşık yarım saat süren olayların ardından ara sokaklara giren polis ekipleri grubu dağıttı. Polisin mahalledeki güvenlik önlemleri devam ediyor. 

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0