Görüş Bildir
Haberler
Berfo Ana Belgeseli Ankara'da

Berfo Ana Belgeseli Ankara'da

Onedio Medya
25.06.2014 - 11:31 Son Güncelleme: 25.06.2014 - 13:28

Darbe döneminde gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan oğlu Cemil Kırbayır'ı bütün ömrü boyunca arayan ve katillerinden hesap sormak için ölümünün son anına kadar mücadele eden Berfo Ana anısına yapılan belgesel Ankara'da gösterilecek. Berfo Ana, oğlunun kaybedilmesinden sorumlu tuttuğu darbeci generaller Kenan Evren ve Tahsin Şahin Kaya'nın cezalandırılmasını görmeden hayatını kaybetmişti.

1980 darbesinde gözaltına alınan ve 7 Ekim'den sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo ana'nın yaşamı ve mücadelesini konu alan 'Berxwedana 33 salan-Dayika Berfo-33 yıllık direniş Berfo Ana' isimli belgesel Ankara'da gösterilecek. Yönetmenliğini Veysi Altay'ın yaptığı belgesel Türkiye Barış Meclisinin organizasyonu ile yarın Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) salonunda gösterilecek ve ardından söyleşi düzenlenecek. Barış meclisi Berfo Ana'nın mücadelesinin barış mücadelesi olmasından ve aynı zamanda Kırbayır vakasının 30 yıllık çatışmalı süreçte aydınlatılması gereken hakikatlerden örnek bir olay olduğu için gündeme aldıklarını bildirdi. Yapılacak olan gösterime Ankara'da çok sayıda siyasetçi de davet edilecek.

Hayatı boyunca oğlunun akıbetinin peşine düşen ve 12 Eylül darbe yargılanmasının duruşmalarına tekerlekli sandalye ile katılarak, Kenan Evren için, 'İki elim yakanda' diye seslenen Berfo Ana, Evren'in cezalandırıldığını görmeden 21 Şubat 2013 tarihinde 106 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

ANKARA (DİHA)

Kaynak: http://www.diclehaber.com/tr/news/con...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın