Görüş Bildir
Haberler
Berat Kandili’nde Hangi İbadetler Yapılır? Berat Kandili’nin Önemi Nedir?

Berat Kandili’nde Hangi İbadetler Yapılır? Berat Kandili’nin Önemi Nedir?

Müslümanların en önemli günlerinden biri de bugün. 3 Aylar’dan biri olan Şaban ayı içerisinde bulunan Berat Kandili, bugün idrak edilecek. Tüm Türkiye’de Berat Kandili nedeniyle dualar edilecek, namazlar kılınacak. Vatandaşlar, Berat Kandili’nde hangi ibadetlerin yapılacağını merak ediyor. Berat Kandili’ni, tüm gün ve gece ibadet ederek geçirmek öneriliyor. Peki, Berat Kandili'nde neler yapılmalı? Berat Gecesi yapılacak ibadetler hangileri?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Berat Kandili’nde Hangi İbadetler Yapılır?

Berat Kandili’nde Hangi İbadetler Yapılır?
  • Hayattaki manevî büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefonla, tebrik edilmeli, duaları istenmeli.

  • Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

  • Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

  • Tefekkürde bulunulmalı, 'Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir' gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

  • Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı,

  • kederli yüzler güldürülmeli,

Berat Kandili’nin Önemi Nedir?

Berat Kandili’nin Önemi Nedir?

Diyanet’in geçtiğimiz yıllarda yaptığı paylaşım şöyle; Kaynaklarımızda rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir.

Hiç şüphesiz ki Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmadır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 19

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın