Görüş Bildir
Haberler
Belediye Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte e-Belediye Sosyal Yardım Başvurusu ve Sonuç Sorgulama...

Belediye Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte e-Belediye Sosyal Yardım Başvurusu ve Sonuç Sorgulama...

Müge Kakşi
26.11.2021 - 11:36

2008 yılında kullanıma sunulan e-Devlet kapısı vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlıyor. e-Devlet Kapısı, veya Dijital Türkiye adıyla da adlandırılan bu sistemde vatandaşların ihtiyaçları göz önüne alınarak birçok hizmet sunulmaktadır. Eskiden vatandaşlar resmi işlemlerini kurumlara bizzat giderek hallederken e-Devlet sayesinde internet üzerinden kısa sürede halledebiliyor. Bu hizmetlerden biri de belediye sosyal yardım başvurusu ve sosyal yardım başvurusu sonuç sorgulama işlemleri oluyor. Binlerce yoksul vatandaş bağlı bulunduğu belediyelere sosyal yardım başvurusunda bulunmak için gereken işlemleri merak ediyor. Peki, e-Belediye sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden belediye sosyal yardım başvurusu sorgulama işlemi nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2008 yılında kullanıma açılan e-Devlet sistemi bir nevi çeşitli kurum ve kuruluşların hizmetlerini vatandaşlara internet ortamından sağlaması olarak biliniyor. Birçok vatandaş e-Devlet kapısı sayesinde işlerini kurumlara gitmeden evinden halledebiliyor. Bu işlemlerden en çok kullanılanı ise sosyal yardım başvuruları oluyor. Ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara sunulan bu hizmet sayesinde vatandaşlar bağlı bulundukları belediyelere sosyal yardım başvurusunda bulunurken aynı zamanda başvuru yapan vatandaşlarda başvuru durumunu sorgulayabiliyor. İç İşleri Bakanlığı tarafından sunulan e-Belediye sosyal yardım talebi ve sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. e-Devlet'ten belediye sosyal yardım başvurusuna ve başvuru sonucu sorgulamaya dair tüm işlemlere haberimizden ulaşabilirsiniz...

Belediye Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte e-Belediye Sosyal Yardım Başvurusu ve Sonuç Sorgulama...

Belediye Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte e-Belediye Sosyal Yardım Başvurusu ve Sonuç Sorgulama...

Ülkemizde binlerce ekonomik durumu kötü vatandaş bağlı bulunduğu belediyelere sosyal yardım başvurusu yapıyor. Sosyal yardım başvuru sonuçları ise e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebiliyor. Ayrıca ilk defa belediye sosyal yardım başvurusu yapacaklar da işlemlerini yine e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. İç İşleri Bakanlığı'na bağlı e-Belediye sosyal yardım talebi ve sorgulama işlemleri için şu adımları takip edin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak 'e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talebi ve Sorgulama ( İç İşleri Bakanlığı)' yazıp arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada sizi İç İşleri Bakanlığı'nın resmi web sitesine yönlendirmesi için aşağıda bulunan Uygulamaya Git yazısına tıklayın.

  • Ardından yine açılan sayfada 'Onayla' yazısına tıklayarak yönlendirildiğiniz sayfada sizden istenilen bilgileri girin.

  • Girilen bilgilerin ardından yardım başvurusu yapacağınız belediyeyi de seçerek aydınlatma metnine onay verip işlemi kaydedin.

  • Bu şekilde belediye sosyal yardım başvurusunu tamamlamış olursunuz, eğer daha önceden başvuru yaptıysanız yönlendirildiğiniz sayfada başvurunuza dair bigileri görebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın