Görüş Bildir
Haberler
Belçikalı Türkler Erdoğan Dedi

Belçikalı Türkler Erdoğan Dedi

Aktif Haber Belçika
11.08.2014 - 03:20 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 12:30

12. Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Belçika’da yapılan oylama sonucunda 69.87% oyla Belçikalı Türkler Erdoğan dedi.

12- Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte ilk defa Avrupalı Türkler Türkiye için sandık başına gitti ve kendi iradesini kullanma fırsatı buldu. Avrupa’da binlerce Türk vatandaşı oylarını kullanmak için sabahın erken saatlerinde seçim bürolarına akın ederek ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oylarını kullanma heyecanı yaşadı. Belçika’da da sabahın erken saatlerinde başlayan oy kullanma trafiği akşam mesai saati bitimine kadar 4 gün boyunca devam etti.

Bu seçimlerde Belçika’dan toplamda 46 sandıktan 7096 oy kullanıldı. Kullanılan oylar neticesinde 4.925 oyla 69.87%’lik bir rakamla AK Parti çatı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Belçika’da diğer adaylara nazaran büyük fark attı.

Ekmeleddin İhsanoğlu ise Belçika’da 46 sandıktan kullanılan 7096 oydan 1.504 oy (%21.34) almış oldu.

AVRUPA’DA YÜKSEK SEÇİM KURULUNA TEPKİ YAĞDI

Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nın aldığı kararla Avrupalı Türkler oy kullanmak için randevu sistemini kullandı. Birçok vatandaş binlerce kilometrelik yol yaparak geldiği seçim bürosundan hüsranla ayrıldı. Aile bireylerine farklı günlerde verilen randevular vatandaşı çileden çıkarttı ve seçim heyecanları hüsranla sonuçlandı. Vatandaşların birçoğu randevu sisteminden habersiz olması ve otomatik verilen randevuların vatandaşlara uymaması neticesinde saatlerce beklediği oy kullanma sırasından oy kullanmadan ayrılmasına neden oldu. Avrupa’da randevu sisteminin acizliğine uğrayan yaklaşık 2 milyon Türk vatandaşı oy kullanma hakkını kullanamadı.

Kaynak: http://www.aktif.be/belcikali-turkler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0