Görüş Bildir
Haberler
Bedellide Rekor Başvuru

Bedellide Rekor Başvuru

ATKN
10.01.2015 - 17:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cuma günü itibariyle toplam 72 bin 900 kişinin bedelli askerlik başvurusu yaptığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gömeç ilçesinde katıldığı bir fabrikanın açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bedelli askerlikle ilgili başvuru sayısında cuma günü son rakamlara göre 72 bin 900 kişiye ulaşıldığını açıklayan Yılmaz, 'Şu ana kadar bedellide en yüksek rakam' ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) için üzerinde çalışılan araç ve silahlarla ilgili soru üzerine Yılmaz, her projenin kendi yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Bu projelerde üretilecek araçların TSK'ya 2018'de kazandırılacağını vurgulayan Yılmaz, denizaltı, çıkarma gemisi, ANKA ve bunun silahlı versiyonunu üretip TSK'ya teslim edeceklerini anlattı.

TSK'nın bölgesinin en güçlüsü olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

'Dosta güven, düşmana caydırıcılık veriyor. Bundan sonra daha ileri götüreceğiz. Eşkıya var. Hukuka aykırı şekilde elinde silah taşıyan herkes eşkıya. Bu eşkıya başkasını tanımıyor. Türkiye'ye gelince duruyorsa Türkiye'nin gücünden dolayı duruyor. Silahlı kuvvetlerimiz, son 10 yılda her türlü teknolojik kabiliyeti kazanmıştır. Eksik olan kabiliyetleri de kazandırma yolundayız. Milli muharip uçağımızın ilk prototipini, cumhuriyetimizin 100. yılında uçurmayı planlıyoruz.'

Yılmaz, Türkiye'nin başının dik alnının açık şekilde ilerlediğini ifade ederek, '77 milyon, 'ben Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyım' demekten gurur duyacak. Tankımız, gemimiz, uçağımız var kendi milli silahımız var, namerde muhtaç olmayacağız. Bu yapılanlar içinde en önemlisi millete öz güvenini kazandırmak. Bunu yapmak kolay değil. Tankımızı da topumuzu da helikopterimizi de uçağımızı da yaparız, Türkiye bu aşamada. 21. yüzyıl, Türkiye'nin asrı olacak' dedi.

Savunma sanayi ihracatının 1 milyar 600 milyon doların üzerine çıktığını dile getiren Yılmaz, savunma sanayinin, en fazla artış gösteren üçüncü sektör olduğunu, yüzde 18 gibi artış yaşandığını anlattı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yerli helikopteruçak ve geminin motorlarının yapılması için başlatılan projelere devam edildiğini vurgulayarak, 'Türkiye'nin ortalama ihracat değeri 1,5 dolar. 'Göktürk' uydusunu ihraç edersen 200 bin dolar. Galyum nitrat temelli çip ihraç edersen 10 milyon dolar. Bunları ihraç edersek, yüksek katma değerler üretirsek, 25 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalarız' diye konuştu.

'Fransa'nın terörle mücadelesinin yanındayız'

Paris'teki terör saldırılarına ilişkin soru üzerine Yılmaz, Fransa'nın terörle mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.

Terörle mücadelede işbirliğine açık olduklarını her zaman dile getirdiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

'Terör sadece Fransa'nın değil tüm insanlığın ortak düşmanıdır ve mücadele işbirliği içinde yapılmalıdır. Türkiye olarak terörden en çok mağdur olmuş bir ülke olarak, Fransa halkının ve hükümetinin ne hissettiğini en iyi bilecek konumdayız. Fransa hükümetine başsağlığı diliyoruz. Teröre karşı mücadelelerinde Türk halkının kendi yanlarında olduğunu belirtmek isterim. Terörü şiddetle kınamak lazım. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Hiçbir bahane terörün insanlık suçu olduğu gerçeğini değiştirmez.'

Fransa'nın büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Yılmaz, 'Avrupa'da demokrasinin beşikliğini yapmış bir ülke. Dolayısıyla bu zor günlerini de atlatır diye düşünüyorum. Teröre karşı uluslararası işbirliği şart' diye konuştu.

Zafer Akpınar, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0