Görüş Bildir
Haberler
Bebek Sahibi Olan Annelerin Beyninde Yaşanan Bu Değişimler Ufkunuzu Açacak!

etiket Bebek Sahibi Olan Annelerin Beyninde Yaşanan Bu Değişimler Ufkunuzu Açacak!

Annelerimizin içgüdüleri bizi hep şaşırtmıştır.

Bilim insanları bu kez yaptıkları son araştırmayla bu bağlılığın nedenlerine değinmeye çalışıyor.

Şimdiden iyi okumalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yeni araştırmada 45 kadının MRI'ları üzerinde çalışıldı; bu kadınlardan 25 tanesi ilk kez anne olmaya hazırlanıyordu, 20 tanesi ise hiç çocuk sahibi olmamıştı.

Hamile olan kadınlar doğumdan kısa bir süre sonra başka bir beyin taraması daha geçirdi; karşılaşılan sonuçlar ise ilginçti.

Araştırmacılar, yeni annelerin bazı beyin bölgelerinin gri cevherinde önemli düşüşler olduğunu keşfetti. Kısacası bu bölgeler küçülmeye başlıyordu.

Kaynak

Bu bölgelerin küçülmesinin nedeni ise gereksiz beyin bağlantılarının ortadan kalkması; beynin bilişsel ve duygusal işleme kabiliyetinin güçlenmesinin arzulanması...

İşin ilginç tarafı kadınların ergenlik döneminde de bu bölgeler küçülmeye başlıyor.

Annelerin bu yöneliminin kendilerine ait olayan bebeklere de gerçekleşip gerçekleşmediğini merak eden bilim insanları, yeni annelere başka bebek fotoğrafları gösterdi.

Ancak bu fotoğrafları gören annelerin beyninde herhangi bir aktivite meydana gelmiyordu. Kendi bebeklerinin resimleri gösterildiğinde ise aynı beyin bölgeleri tekrar aktif hale geçiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu durum, yapısal değişikliğin en önemli sebebinin annelerin kendi bebeklerinin ihtiyacına yönelik hareket etme ihtiyacı olarak görüldü.

Bunun yanında bir tehdide işaret edebilecek sosyal uyarıları çözme ya da anne-bebek bağını geliştirme kabiliyeti de artıyordu.

Aradan geçen iki senenin ardından, hala tek çocuğa sahip olan anneler üzerinde ikinci bir tarama gerçekleştirildi ve beyindeki bu değişikliklerin hala mevcut olduğunu keşfedildi.

Durumun doğadan örneklerine bakacak olursak; kemirgenlerin beyninde de aynı değişiklerin meydana geldiği gözlemlendi.

Bu durum, kemirgenlerin yavrularına daha iyi yiyecekler getirmesini sağlıyor.

Araştırmanın sonucuyla durumu özetleyecek olursak; annelik içgüdüsü, doğum sırasında beyinde meydana gelen ve en az iki yıla yayılacak yapısal değişikliklerden kaynaklanıyor.

Bu da annelerimizin bize içten bağlılığını bir miktar açıklıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
150
37
12
12
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anais Watterson

"Anne olunca anlarsın."

aslı tek

analık kolay değil