Bayramda El Öptüğünüz Büyüklerden Harçlık Koparabilmeniz İçin Kullanabileceğiniz 12 Cümle
Eskiden hiçbir el öpüşünden eli boş dönmezdik hey gidi... Bayramın hasılatını arttırmak için ne kadar aile büyüğü varsa öpüp dururduk, toplanan harçlıkları yarıştırırdık. Artık büyüdük ve devir değişti, kimse para vermez oldu. Bayramlara artık eskisine göre boynumuz bükük, kalbimiz buruk... Ama bu durumu değiştireceğiz, en azından çabalayacağız:
1. "Kuru kuru da bayram pek kutlu olmuyor hani..."
2. "Vallahi nerede o eski bayramlar, herkes harçlık verirdi ne güzel"
Klişe, ama eski bayramlardan muhabbet açıldığında atılması gereken bir gol. Bu cümleyi sarfederken aile büyüklerinin gözlerine gözlerine imalı bakışlar atmak sizi sonuca götürecektir.
3. "Ehehe çocukken veriyordunuz ama asıl şimdi ihtiyaç var heheh"
Bu en etkili cümlemiz çünkü çok mantıklı. Çocukken çikolata dondurma şeker gibi lüks harcamaları dışında harcaması olmayan, yani paraya ihtiyacı olmayan bireylerken şimdi ne hallere düştük. Halimizi gören duyan yok... Bu cümleyi kurarken gördüğünüz gibi başında ve sonunda gülmek, gülümsemek önemli. Az biraz şakaya vurmak etkili olacaktır.
4. "Param olsa tablet alıcam, her gittiğin yerde ders çalışabiliyorsun büyük kolaylık"
Evet dev bir yalan ama olsun, ilk bilgisayarlarımızı da ödev yapacağız yalanıyla almadık mı zaten? Yalanlarla kurulu bir dünyada yaşıyorsak bu bizim suçumuz mu kardeşim hayret bişey.
5. "Fotokopisiydi kitabıydı çok pahalı ama napalım okumaya devam"
Kendinizi bir eğitim öğretim aşığı olarak gösterirseniz illaki insafa gelen birileri olacaktır.
6. "Her gün metrobüsle git, ordan dolmuşa bin derken zor oluyor tabii"
Öğrenciler bu cümle özellikle sizin için. Yollarda ne kadar derbeder olduğunuzu duysunlar ki size acısınlar. Araç sayısını da arttırın ki 'haa' desinler, 'bu çocuk yola çok para harcıyor dur şuna harçlık vereyim' desinler.
7. "Ya arayacaktım ama telefonumda lira kalmamıştı arayamadım"
Aile büyüklerinden gelen 'Neden hiç arayıp sormuyorsun hayırsız?' sorusunu savuşturup kendi lehinize çevirmek için enfes hamle. Bu cümle onları suçlu hissettirecek ve ellerini ceplerine götürtecektir.
8. "Bizi biz yapan değerlerimiz kalmadı herkes geleneklerimizi göreneklerimizi unuttu"
Laf çakın bi güzel, 'suçlu sizsiniz para vermiyorsunuz'a getirin durumu.
9. "İş hayatına atılmak lazım parasızlık zor"
Böyle diyerek büyüklerin gözlerine gözlerine 'ben daha öğrenciyim benim gelirim yok BANA PARA VERİN' anlamını sokmayı hedefliyoruz.
10. "Kanka gelmek isterdim de param yok, senin de bayramın kutlu olsun"
Evet, bu cümleyi büyüklerimize değil, büyüklerimizin önünde telefonla bizi arayan arkadaşımıza sarfedeceğiz. Telefonu kapattıktan sonra size soru soracaklardır. 'Arkadaşım ya, ziyaret edip ailesinin bayramını kutlayacaktım da işte...' diyerek istediğimiz harçlığa kavuşmamız an meselesi.
11. "Ben para kazandığımda hep gençlere harçlık vericem, yokluk nedir iyi biliyorum"
Daha da anlamıyorlarsa 'aah ah çeken bilir BİZE BAYRAMDA HARÇLIK VEREN YOKTU HİÇ' falan diyin iyice abartın.
12. "BANA HARÇLIK VERMEZSENİZ KENDİMİ KESERİM!!"
Bu son çare artık, aile önünde rezil olmak bana koymaz diyorsanız camdan atlarım mahalleyi ayağa kaldırırım falan diyerek coşun iyice. İnşallah bu yöntemi kullanmanıza gerek bırakmayan kazançlar yaparsınız 😁
Yorum Yazın
Ya içinden gelen veriyor zaten napalım zorla mı alalım mendeburlardan
Yaş olmuş 15 nah verirler bana.
Sen daha dur kızım ohoo
Teşekkürleeeerr