Görüş Bildir
Haberler
Başbakanın Kimlik Numarası Tişörtlerde

Başbakanın Kimlik Numarası Tişörtlerde

Archer
12.07.2014 - 12:18 Son Güncelleme: 12.07.2014 - 13:31

Başbakanın Kimlik Numarası Tişörtlerde

Eski bir polis memuru olan Andersen, 'Bizi kontrol edenleri kim kontrol edecek?' diyerek, kendi tasarladığı tişörtlerin satışını İnternet üzerinden yaptığını söyledi. Siyah tişörtün üzerine 'Who Watches the watchmen?' altına da başbakanın kimlik numarasını yazan Andersen şunları söyledi:

'Tişörtleri kendim tasarladım ve internet üzerinden satışını yapıyorum. Tişörtleri, siyasi düzen ve baskıya karşı olanlar satın alıyorlar. Politikacılar uzun süredir Danimarka halkını takip ediyor, fişliyor ve üzerimizdeki baskıları arttırıyor. Ben bu gerçek özgürlük ile politikacılara, bir kez daha iyi düşünmeleri gerektiğini hatırlatıyorum. Başbakanın kimlik numarasını tişörtün üzerinde deşifre ederken, kıyafetle protesto hakkımı kullanıyorum.'

Lars Krag Andersen, yaptığı iş yasal olmasa bile satışlara devam edeceğini ve kimseden korkmadığını belirterek, daha ilk günde 40 tişört sattığını söyledi. Başbakan Helle Thörning Schmidt, konuyla ilgili henüz açıklama yapmazken, Andersen hakkında polisin gerekli yasal işlemleri yapmasını beklediği belirtildi. Danimarka'da insanların kimlik numarasını deşifre etmek yasak.

Ünsal TURAN/KOPENHAG, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/basbakanin-kiml...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0