Görüş Bildir
Haberler
'Başbakan'ın Planı Öcalan'a Yalvarmak'

'Başbakan'ın Planı Öcalan'a Yalvarmak'

Fatih UZUN
30.05.2014 - 19:34

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın kaçırdığı ileri sürülen çocukların annelerinin, Erdoğan tarafından tahrik edildiğini ve bunun da süreci dinamitlediğini söyledi. Demirtaş 'Zaten onun B planı gidip Sayın Öcalan'a yalvarmak, C planı da ikinci kez gidip Sayın Öcalan'a yalvarmak” dedi

Ağrı’da yarın yenilenecek seçim nedeniyle BDP tarafından yapılan final mitinginde konuşan Demirtaş, dağa götürülen çocuklarının dönmesi için Diyarbakır’da eylem yapan annelerle ilgili olarak Erdoğan’ın, 'B ve C planlarımız var' sözlerine yanıt verdi.

Başbakan’ın çözüm sürecinde tek adım atmadığı gibi BDP ve HDP’yi Ağrılılara şikayet ettiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

'Kürt anasını Kürt anasıyla karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Bu, çözüm sürecini dinamitleyecek bir yaklaşım. Başbakan’ın aklını başına alması lazım. Lice’de halka saldırarak anaları tahrik edip kışkırtarak barışı sağlayamazsın. El mi yaman bey mi yaman, görürsün.

'EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN'

B planından C planından söz eden başbakana soruyorum. A planı dışında başka planınız olmasın. Sen parmak sallayıp bizi tehdit edersen biz de kurbanlık koyun olmadığımızı biliyoruz. Sen o zaman B, C planını görürsün. El mi yaman bey mi yaman. Zaten onun B planı gidip Sayın Öcalan’a yalvarmak C planı ikinci defa gidip yalvarmak. Çünkü biliyor ki bu çözüm süreci onsuz yürümüyor.'

İki gün önce Erdoğan’ın konuştuğu meydanda miting yaptığına dikkati çeken Demirtaş, mitingte çözüm sürecine yönelik hiçbir şey anlatmadığını söyledi. Demirtaş, 'Bir Başbakan olarak senin dağdan çocukları indirmek için elinde bir projenin olması gerekmiyor mu?' diye sordu.

'EN KISA SÜREDE ÇÖZÜM YASASI ÇIKARACAKTI'

İmralı’da yapılan görüşme sonrasında en kısa sürede geri dönüş yasası çıkarılması yönünde adım atılmasının beklendiğini, ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

'Müzakere sürecinde bizim ile hükümet arasında şu çok açık ortaya koyuldu, İmralı’da Sayın Öcalan ile de tartışıldı, Hükümet en kısa zamanda geri dönüş yasası çıkaracaktı. Yasaklı insanlar kendi yurduna evine barkına dönecekti. Bu yasayı çıkarmayan sayın Başbakan şimdi anaları kışkırtıyor. Dağdan indirme görevi anaların değil senin birinci görevindir. Dağa çıkaran da analar değil indirecek olan da. Anaların yüreği hepimiz için şehirdeki için de yanıyor.'

Erdoğan’ın Ağrı’daki konuşmasında, 'Kadınları sandığa gitmesinler diye eve kilitliyorlar' sözlerine de yanıt veren Demirtaş, 'BDP’ye hakaret edeceğim diye Ağrılı kadınlara hakaret ediyor. Hiçbir güç Ağrılı kadınları eve kilitleyemez' diye konuştu.

Başbakan’ın, 'Tehditle oy alıyorlar' sözlerinin Ağrılılara hakaret niteliğinde olduğunu da ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

'Başbakan ne demiş oldu biliyor musunuz? Hepiniz korkağın tekisiniz dedi. Biz sizin Zilan katliamınızda diz çökmedik, Kenan Evren’e boyun eğmedik. Biz Ağrı'yız, Allah'tan başkasından korkmayız diyeceksiniz. Korku nedir görmek istiyorsan 1 Haziran’da aynaya bak kendi gözlerindeki korkuyu göreceksin. Biz halkımıza yüreğimizi kattık ettik. Yoldaşlarımızla bu halkın birer ferdi olarak mücadele ettik. Tek bir kardeşimizi bize oy versin vermesin asla tehdit etmedik. Sen eğer burada ağrıda yatırım yapsaydın, Ağrılı çiftçi ürünlerini yok pahasına satmak zorunda kalır mıydı? Bugün Ağrı'nın çiftçilikle uğraşan insanları bir dilim ekmeğe muhtaç oldular. Yaylaları boşalttılar tarımı bitirdiler hayvancılığı bitirdiler. Dertleri ne, niye ağrıyı yoksul perişan bırakıyorlar. Çünkü istiyorlar ki köle olun köle. Bir torba makarna için. Kürt halkı bir torba makarnaya, kömüre onurunu satacak bir halk da değildir. Bu yollardan kolay kolay gidemeyeceksin. Bu yollar çamurludur. Çankaya’nını yolları çamurludur, dikenlidir, güle oynaya gidemeyeceksiniz. Bu yolları biz yapmadık. Senin belediyen yaptı.'

'KUZUYU KURDA TESLİM EDECEĞİZ'

Demirtaş, konuşmasında Ak Parti Belediye Başkan adayı Hasan Arslan’ı hırsızlıkla suçladı. Erdoğan’a yönelik ise 'Sen de onun pirisin' diye seslendi.

  • posta.com.tr
Kaynak: http://www.posta.com.tr/siyaset/Haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0