Görüş Bildir
Haberler
"Bayrağı İndirenin Çocuk Olması Bizi İlgilendirmez"

"Bayrağı İndirenin Çocuk Olması Bizi İlgilendirmez"

Fatih UZUN
09.06.2014 - 19:34

Lice'de 2. Taktik Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan, orada bulunan komutan ve askerlere de soruşturma açıldığını belirtti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lice'de  2. Taktik Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine ilişkin 'Bayrağı indirenin bir çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bedelini, o çocuk, onu oraya gönderenler ve orada bulunan askerdi, komutandı, bu teftişten sonra herkes bunun bedelini ödeyecek' dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın Lice'de bayrağın indirilmesine ilişkin açıklamaları şöyle:

Bayrak indirilmesi konusu ile ilgili olarak, benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse onu benden duymuş olurdunuz. Müfettiş oradaki teftişi başlatmış durumdadır. Onun bir çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağa el uzatmaya çalışırsa bunu bir bedeli olacaktır. Çocuktur diye bayrağımıza, kutsalımıza bu şekilde saldırması bizi ilgilendirmez. Bedelini, o çocuk, onu oraya gönderenler ödeyecek.

Direğe tırmanıyor. Ve direkten bayrağımızı indirme cüretinde bulunabiliyor. Orada bulunan askerdi, komutandı, bu teftişten sonra herkes bunun bedelini ödeyecektir.

Bölgedeki gelişmeler hususunda halka bir çağrıda bulunuyorum. Bu çözümsüzlük sürecini ortadan kaldırmaya yönelik adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Bu provokasyonlara karşı bu milletin..

En azından Diyarbakır'daki annelerin ortaya koyduğu tavrı, o bölgedeki herkesin ortaya koymasını istiyorum. Yol kesmek terörist işi, herkes bunu bedelini ödeyecektir. 

  • t24.com.tr
Kaynak: http://t24.com.tr/haber/bayragi-indir...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0