Görüş Bildir
Haberler
Barış Manço Aramızdan Ayrılışının 17. Yılında Anıldı

Barış Manço Aramızdan Ayrılışının 17. Yılında Anıldı

Emre Ordu
31.01.2016 - 22:40 Son Güncelleme: 31.01.2016 - 23:13

Sanatçı Barış Manço, ölümünün 17. yılı dolayısıyla kendi adını taşıyan vapurla düzenlenen özel seferle anıldı.

Barış Manço Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Şehir Hatları tarafından düzenlenen anma etkinliği, Barış Manço vapurunun Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi'nden hareket etmesiyle başladı. 

Barış Manço'nun fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde 'Barış Manço'ya gidiyoruz' yazılı afiş asılan vapurda, sanatçının eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço ile hayranları bir araya geldi. Doğukan Manço, sanatçının unutulmayan şarkılarını hayranları için seslendirdi.

Manço, 17 yılın çok uzun bir zaman olduğunu ifade ederek, 'Türkiye'nin birçok yerinde etkinlikler oluyor. Özellikle yuvalarda düzenlenen etkinlikler bizi çok heyecanlandırıyor. Çünkü biliyoruz ki Barış Manço gelecek nesillerde yaşayacak. Tam istediği gibi nasıl bir kalpmiş ki o her tarafa ulaşabilmiş. Ben eminim ki bunları görüyor, hissediyor. Kalbi bizimle olan bütün sevenlerine teşekkür ediyorum, onu yaşattıkları için' dedi.

Mezarı başında anıldı

Mezarı başında anıldı

Barış Manço vapuru Kadıköy'den sonra Kabataş İskelesi'ne, ardından da Kanlıca İskelesi'ne uğradı. Sanatçının hayranları, Kanlıca'da kendilerine tahsis edilen otobüslere binerek mezarlığa gitti. Mezarı başında anılan Barış Manço için dua edildi. 

Barış Manço'nun eşi Lale Manço, Barış Manço'yu anma etkinliğine büyük bir heyecanla geldiğini, insanların sevgilerine, inançlarına nasıl sadık olduklarını görmekten de büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Doğukan Manço da Barış Manço ile yetişmiş bir neslin çocuklarıyla bu etkinliğe katılmış olmaktan gurur duyduklarını söyledi. 

Barış Manço'yu, bir sonraki nesillere aktarabilmenin aile misyonları olduğunu ifade eden Manço, 'Yıllardır bu etkinliği yapıyoruz, geleneksel hale geldi. Çok gururluyuz. Best Of tarzı albüm isteğini çevremizdeki insanlardan çok duyuyoruz. 2002 yılında böyle bir albüm yapmıştık. Bu tür projeler en doğru zamanda karşımıza çıkıyor. Babamızın o gücüne inanıyoruz. Barış Manço evrensel bir insan olduğu için başka sanat dallarında da yaşatılıyor olması onu iyice ölümsüzleştiriyor' diye konuştu.

Ajanslar

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
23
10
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Optimist Fasulye

Güzel insan... " Yaz dostum, güzel sevmeyene adam denir mi ? "

Pasif Kullanıcı

Ruhun şad olsun adı gibi güzel abimiz Barış abimiz. Seni unuttuk sanma seni hiç unutmayacağız.

tatlış penguen

şarkılarıyla yaşıyor ölmedi