onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Balyoz Davası'nda 11 No'lu CD'de 4 Sahte Belge Daha

Balyoz Davası'nda 11 No'lu CD'de 4 Sahte Belge Daha

Onedio Medya
19.01.2015 - 09:02 Son Güncelleme: 19.01.2015 - 10:46
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Balyoz davasının delilleri arasında bulunan ve çok tartışılan 2003 tarihli 11 No’lu CD’ye ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. CD’de ASELSAN ve HAVELSAN’da 2007’den sonra işe başlayan görevlilerin isimleri var.

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası’yla ilgili verdiği ‘hak ihlali’  kararının ardından yeniden görülen davanın dosyasına mahkemenin talebi doğrultusunda yeni belgeler gelmeye devam ediyor. Vatan Gazetesi'nden Çağdağ Ulus'un haberine göre; Sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz’ün talebi üzerine İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 ve 17 No’lu CD’lerin oluşturulma tarihlerinden sonra yaşanan gelişmeleri doğrulamak için çeşitli kurumlara yazılar gönderdi. İddia şuydu;

11 No’lu CD’deki bazı kişi, kurum ve kuruluşlar CD’nin oluşturulduğu 2003 tarihinde ortada bile yoktu. Dolayısıyla bu isimlerin CD’de yer almaları, bu dijital delilin sonradan oluşturulduğunu gösteriyordu. Mahkemeye ulaşan yazılar iddiaları doğrular nitelikteydi.

Yıllar sonra değişen isimler

Mahkemeye daha önce İl Sağlık Müdürlüğü’nden gönderilen yanıtta yine CD’de bulunan ‘İSTANBUL’DA BULUNAN ÖZEL HASTANELER.DOC’ isimli dijital dosyadaki hastane isimlerinin 2003’ten sonra yani CD’nin oluşturulmasından sonra 2004, 2005- 2008 yılında değiştiği belirtilmişti. ‘EL KONULACAK VE KAPATILACAK DERNEKLER.doc’ isimli belgedeki ’Liberal Avrupa Derneği’nin adının önceden ‘Hür Demokratlar Derneği’ olduğu, 2006’daysa ‘Liberal Avrupa Derneği’ olarak değiştirildiği ortaya çıkmıştı. değiştirildiğini belirtti. Yani 2006’da konulan isim 2002 yılında oluşturulan CD’de yer alıyordu.

‘5 No’lu harddisk de sahte’ çıkmıştı

Balyoz, Poyrazköy ve Amirallere Suikast davalarının temelini oluşturan 5 No’lu harddisk için TÜBİTAK ‘Tarih ve saatiyle oynanmış’ raporu vermiş “Bazı dosyaların 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı” değerlendirilmesini yaparak raporu 20 Ocak 2014 tarihinde mahkemeye göndermişti.

‘Sahteciliğin kanıtı’

Davanın avukatlarından Hüseyin Ersöz, mahkemeye ulaşan yazılarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu dört yeni belgenin içinde geçen konuların tamamı 2004 yılından sonraya ait bilgiler içeriyor. TÜBİTAK Raporu’na göre son değişiklik tarihi 05 Mart 2003 olan bir CD’nin içinde bu kişilerin isimlerinin ve diğer bilgilerin yer alması mümkün değil. Bu sahteciliğin en açık kanıtlarından biri. Davanın seyri bu bilgilerle önemli ölçüde değişecektir.”

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu tarafından savcılığa teslim edilen ve Balyoz davasına dayanak oluşturan 11 ve 17 numaralı CD’ler üzerindeki yazılara ilişkin de bilirkişi incelemesi yapılmıştı.  Raporda, “Delil CD’lerin üzerindeki el yazısı, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’nin not defterindeki harf ve karakterlerden birer birer alınıp yazılım vasıtasıyla birleştirilerek bir yazıcıya dik bağlı bir kalemle oluşturuldu” denilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam