Görüş Bildir
Haberler
Bakan Taner Yıldız 'Twitter'ı Suçladı

Bakan Taner Yıldız 'Twitter'ı Suçladı

Onedio Medya
21.03.2014 - 21:33 Son Güncelleme: 21.03.2014 - 22:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Yıldız 'Twitter'ı Suçladı

Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kars'ta yaptığı açıklamada, 'Twitter uluslararası gücünü istismar ediyor' dedi.

Iğdır üzerinden karayoluyla Kars'a gelen Bakan Yıldız belediyede gazetecilerin twitter hesaplarının kapatılmasıyla ilgili soruları cevapladı. Bakan Yıldız, yasaklara karşı olmadıklarını belirterek, 'Peki bu engelleme bir tezat oluşturuyor mu derseniz? Hayır. Burada her türlü istismara karşı olduğumuzu da söylemiştik.Twitter uluslararası gücünü burada istismar ediyor. Bu hukuk kararının hiçbir şekilde dikkate alınmaması Türkiye'de söz konusuydu. Şimdi bir şeyin örtbas edilmediğini rahatlıkla şöyle test edebilirsiniz. Bugün burada ulusal televizyonlarımızda sabahtan beri DNS ayarlarının değiştirildiğini, herkesin nasıl twitter da işlem yapacağını söyledi. İşlem sayısında herhangi bir azalma söz konusu değil. Ama burada önemli bir şeyin altını çizmemiz lazım. 2007 yılında Atatürk'e hakaretten dolayı komşumuzdaki 18 yaşındaki bir gencin youtube'de bulunan bir videosu vardı. Onun kaldırılması ile ilgili karar alındı. Kim aldı bu kararı?

Sayın Başbakan veya hükümet alamadı bu kararı. Yargı aldı. Youtube sonunda bu videonun kaldırılması ile beraber 2 yıllık bir aradan sonra açtı. Şimdi maksat orada Atatürk'e edilen hakaretin engellenmesi midir, yoksa youtube'nin engellenmesi miydi? Orada engellenen Atatürk'e olan hakaretti. Burada da herkesin ailesi var, herkesin kişisel hak ve özgürlükleri var. Hak etmediği birçok hakareti sanal âlem üzerinden yapıyorsunuz. Birçok ahlaki değerler kişisel hak ve özgürlükleri sınırlandıran bir işlem yapılıyor. Bu yalnızca Türkiye'nin meselesi değil. Bu globalleşen sosyal medya ile o ülkenin ulusal hukuku arasında ki bir yetki savaşıdır. Bir yetki devrinin yapılmasını istenmesidir. Türkiye Cumhuriyeti hukuk sistemi bu yetki devrini yapmamıştır. Yapması da gerekmiyor. Hukukun uygulanmasını istemiştir' diye konuştu.

Meselenin farklı bir noktaya çekilmesini doğru bulmadığını ifade eden Bakan Yıldız, 'Her zaman örnek veriyoruz. İçki içebilirsiniz bu odada, içki içebilirsiniz bu masada, içkili olarak dolaşabilirsiniz burada. Ama içkili olarak direksiyonun başına geçip de siz araba kullanamazsınız. Hukuk böyle söylüyor. Ben özgürlüğümü yollarda hissetmek istiyorum diyemezsiniz. Toplumun özgürlükleri ile sınırlıdır kişilerin hak ve özgürlükleri. Siz burada hakaret içeren bir cümle kuracaksınız. Ve bunun da hiçbir şey olmamışçasına davranılmasını isteyeceksiniz. Bunda bir tezat yok mu arkadaşlar? Ben bu DNS ayarlarıyla beraber twitter'daki dolaşımların azalmadığını gördüm. Ve burada bir şey daha aktarmak isterim. Normalde AK Partimizin bir reklamı vardı. Bayrak için etrafında birçok insanımızın bir araya geldiği hiçbir ayırım gözetmeksizin herkesin o heyecanı duyduğu. YSK bunu yasakladı. Burada ki amaçları ortaklı birliktelikleri olan bir yapının tek taraflı kullanılmasına karşı çıkıştı. AK Parti bunu saygıyla karşılıyor. Bunu karar almış YSK. Bu bir hukuk kararıdır' diye konuştu.

Bakan Yıldız, benzinde 11 kuruş, motorin de 24 kuruş indirimin yarından itibaren geçerli olacağını sözlerine ekledi.

Gercek Gündem

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/siyaset/3...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0