Görüş Bildir
Haberler
Bakan Yıldız Elektiriklerin Neden Kesildiğini Açıkladı

Bakan Yıldız Elektiriklerin Neden Kesildiğini Açıkladı

Fatih
30.03.2014 - 22:47

Bakan Yıldız Elektiriklerin Neden Kesildiğini Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, olumsuz hava koşullarından kaynaklanan elektrik kesintilerin oy kullanımı ve sayımına etki etmediği görüşünü savundu.

Bakan Yıldız, 'Özellikle Doğu Akdeniz'deki Mersin, Adana ve Gaziantep'de hızı zaman zaman 75 kilometreye ulaşan fırtına oldu.

Haber7'nin haberine göre; Direkler yıkıldı, buna bağlı enerjide lokal kesintiler oldu. Onarım çalışmaları sürüyor. Bir de tabii Erzurum ve Ardahan gibi Doğu Anadolu'daki illerde de yoğun kar yağışı var. Bunlardan dolayı olumsuz hava koşullarından kaynaklanan kesintilerin oy pusulalarını ve seçimi etkileyecek bir durum olmadı. Bunun altını kalın çizgilerle çiziyorum.' dedi.

Ak Parti Kayseri İl merkezinde oy verme işlemi tamamlandıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintileriyle gilgili şunları söyledi:

'Özellikle Doğu Akdeniz'deki Mersin, Adana ve Gaziantep'de hızı zaman zaman 75 kilometreye ulaşan fırtına oldu. Direkler yıkıldı, buna bağlı enerjide lokal kesintiler oldu. Onarım çalışmaları sürüyor. Bir de tabii Erzurum ve Ardahan gibi Doğu Anadolu'daki illerde de yoğun kar yağışı var. Bunlardan dolayı olumsuz hava koşullarından kaynaklanan kesintilerin oy pusulalarını ve seçimi etkileyecek bir durum olmadı. Bunun altını kalın çizgilerle çiziyorum.'

YILDIZ: ÖKSÜZKAYA KARARINDAN DÖNMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya'yı istifa kararından vazgeçirmek için yaptıkları ikna girişimlerinden sonuç alamadıklarını söyledi. Bakan Yıldız, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ve diğer milletvekilleriyle birlikte, Öksüzkaya'yı ikna etmeye gittiklerini anlattı. Bakan Yıldız, şunları söyledi:

'Ahmet Öksüzkaya'nın istifa haberi doğru. Ben ve milletvekili arkadaşlarımız kendisini ziyaret ederek kararından vazgeçmesini, acele etmemesini, seçim sonuçlarını beklemesini istedik. Ancak, istifanın kendisini rahatlatacağını söyledi. İstifa gerekçesine, son zamanda yaşananları gösterdi. Büyük resmin farklı olduğunu, Ak Parti'nin birleştirici ve bütünleştirici bir yapı olduğunu söyledik. Ancak, bir hassasiyet oluştuğunu kararından dönmeyeceğini söyledi. Mesai arkadaşımızın bu istifasına üzüldük.'

Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in de Ak Parti'den istifa ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'balon' olarak ifade ettiği bu haberlere vatandaşların itibar etmemesini istedi. Milletvekili Tamer de, 'Bunlar manüplasyon haberler. Başbakanımız ölünceye kadar yanındayım' dedi.

Yazete

Kaynak: http://www.yazete.com/gundem/bakan-yi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0