Görüş Bildir
Haberler
Bakan Kılıç: "Hakem Odaları Basılmamalı, Ziyaret Edilmeli"

Bakan Kılıç: "Hakem Odaları Basılmamalı, Ziyaret Edilmeli"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hakem odalarının basılmaması gerektiğini aksine ziyaret edilmesi gereken yerler olduğunu söyledi. Bakan Kılıç, Türk hakemliğinin nasıl geliştirileceğinin de konuşulması gerektiğini, yabancı hakemin konuşulmaması gerektiğini vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4-7 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen TFF Kış semineri sona erdi. Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm beldesi Kaya Palazzo Golf Resort'ta gerçekleştirilen programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Türkiye A Milli Futbol Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vítor Pereira, kulüp yöneticileri ve hakemler katıldı.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Türk futbolunun TV'lerde uzun soluklu olarak tartışıldığını ve bu konuların çok farklı yerlere gittiğini söyledi. Türk futbolunun bu tartışmalarda futbol olmaktan bazen çıktığını hatırlatan Bakan Kılıç, ' Yapacağınız tartışmalar sporumuza katkı verecek şekilde olsun. O bunu dedi, şu şunu dedi, o bunu tanıyormuş, o telefon etti olmasın. 6 saatlere varan programlar yapıp da farklı şeyler üzerine konuşursak başarı elde edemeyiz.' dedi.

'Yabancı Hakem Tartışması Gereksiz'

Bakanlık olarak Türk futbolunu daha ileriye taşımayı amaçladıklarını eleştirecekleri zamanlarında olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, bu eleştirilerin yapıcı olmasını, Türk hakemliğinin nasıl geliştirilmesi hususunun tartışılması gerektiğini ifade etti. Yabancı hakemlerle birlikte Türk hakemliğinin ilerilere taşınması gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, şunları kaydetti: 'Yabancı hakemlerle beraber Türk hakemliğini ileri taşıyabiliriz ama yabancı hakem getirmek gereksiz bir tartışmadır. Ben gereksiz buluyorum. Çünkü daha önce de dile getirdiğim gibi hata olur. Hata adı üstünde hatadır. Ama atfedilen şey hata değil; kasıt olduğudur. Söyledim, yine söylüyorum. Hata kasıtlı olmaz. Kasıt yaptığınız zaman başka bir şeydir. Hata bir insanın anlık bir durum içerisinde yapabileceği bir yanlışlıktır. Geçmişte oldu. Sayısını azaltmak amacımız. Bu seminerler bunun için yapılıyor.' 

'Hakem Odaları İzinle Ziyaret Edilecek Yerlerdir'

Türk futboluna yapılacak çalışmalara her zaman destek vereceklerini ifade eden Bakan Kılıç, bu sezon hiç hoş olmayan bazı tartışmaların da olduğunu hatırlattı. Türk futbolunda artık iki şeyin duyulmaması ve söylenmemesi gerektiğini açıklayan Bakan Kılıç konuşmasını şöyle tamamladı: 'Bir taraf asla ve asla 'Hakem odasının yolunu tutacağım' demeyecek. Ama öbür taraf da hiçbir zaman azminden bir şey kaybetmeyecek. Yani beraberce el ele kol kola futbolu ileri taşıyacağız. Hakem odaları izinle ziyaret edilecek yerlerdir. Lütfen artık bu yönde hareket edelim. Böyle yaparsak daha başarılı oluruz.'

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın