Görüş Bildir
Haberler
Bakan Eroğlu'ndan, Başkan Çiçek'e Övgü!

Bakan Eroğlu'ndan, Başkan Çiçek'e Övgü!

Tokat Ta
04.10.2013 - 19:34 Son Güncelleme: 04.10.2013 - 19:52

Bakan Eroğlu'ndan, Başkan Çiçek'e Övgü!

Tokat'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada; 'Tokat Belediyemizin çalışmalarından memnunum. 5- 6 yıldır beraber çalışıyoruz. Bundan önceki gelişimizde Yeşilırmak etrafında bir tahkimat yaptık. İnşallah başkanımızla beraber bu seneden itibaren oraları yeşillendireceğiz. Başkanımız bu konuda hakikaten çok hassas. Başkanı tebrik ediyorum. Başkan çok muhteşem bir Katı Atık Bertaraf Tesisi Kurduk inşallah şimdi oradan elektrik üretecekler. Tıbbi Atık konusunda da örnek bir çalışma yaptık. kendisine teşekkür ediyorum' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bir dizi ziyaretler, temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışlarını yapmak üzere ilimize geldi. Bakan Eroğlu Valilik ziyaretinden sonra Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyeti; Doç. Dr. Adnan Çiçek, Belediye Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Belediye Zabıta Mangası tarafından başkanlık binası önünde karşılandı. Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek kendisini ilimizde görmekten ve ziyaretlerinden dolayı memnun kaldıklarını belirtti.

Başkan Çiçek; 'Belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hükümetimizin çalışmalarımıza vermiş olduğu katkılardan ve sözleşmeli personelimize verilen kadrolardan dolayı arkadaşlarım adına ayrıca teşekkür ediyorum. Çevre bakanlığınız döneminde güzel projelere imza attık. Atıksu Arıtma Tesisini bitirdik, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini bitirdik, Katı Atık Transfer İstasyonumuz bitti, Aktarma Merkezi bitti. Yer teslimini yaptık ve özel bir firmaya verdik. Çöpten enerji üretecek. Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi bitti çalışıyor. Belediyemize ciddi bir gelir söz konusudur. Çevresel yatırımlar konusunda herhangi bir noksanımız kalmadı.

Bu yatırımlar esnasında Çevre Bakanlığınız döneminde gerek bakanlığınızdan gerek Avrupa Birliğinden hibeler aldık. Öz kaynak katkısı ile beraber bu yatırımlarımızı tamamladık. ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı kapsamında şu anda bölgede devlet Su İşleri ile beraber çalışmalarımız yürüyor. geçtiğimiz yıl geldiğinizde Yeşilırmak güzergahında ıslah çalışması vardı 1. etap bitti şuan 2. etap çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında bizde çevre düzenleme çalışmalarına başlamış olacağız. 2 adette dere ıslah çalışmamız var. Devlet Su İşleri Müdürlüğümüz ile bölgeyi inceledik. Dive ve Geksi Dereleri çalışmaları temeli atılacak.

İçme suyu ile ilgili Tokat Merkez Dartaş projesi vardı şuan planlama aşamasında 2013 yılı Nisan ayında bu çalışmalar başladı. 2014 yılı içerisinde onunda ihalesinin yapılacağının müjdesini aldık. Şehrimizde içme suyu ile ilgili sıkıntımız olmamakla beraber daha çok taban arazisinden kuyularla suyumuzu temin ediyoruz. yaklaşık olarak günlük şebeke 600lt/sn su veriyoruz. Bunun 500lt/sn daha fazlasını kuyulardan almak durumundayız. Ağaçlandırma konularında Park Bahçeler konularında herhangi bir sıkıntımız söz konusu değildir. çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben Tekrar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum' dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada;Tokat Belediyemizin çalışmalarından memnunum. 5- 6 yıldır beraber çalışıyoruz. bundan önceki gelişimizde Yeşilırmak etrafında bir tahkimat yaptık. İnşallah başkanımızla beraber bu seneden itibaren oraları yeşillendireceğiz. Başkanımız bu konuda hakikaten çok hassas. Başkanı tebrik ediyorum. Başkan çok muhteşem bir Katı Atık Bertaraf Tesisi Kurduk inşallah şimdi oradan elektrik üretecekler. Tıbbi Atık konusunda da örnek bir çalışma yaptık. kendisine teşekkür ediyorum' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: http://tokatta.com/bakan-eroglundan-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0