Görüş Bildir
Haberler
Bağırsakların Çalışmasını Düzenleyen Bitkisel Tavsiyeler

Bağırsakların Çalışmasını Düzenleyen Bitkisel Tavsiyeler

Melda Köksal
19.09.2014 - 10:46 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 17:20

Bağırsaklarınızın iyi çalışmadığından ve düzenli olarak kabızlıktan şikayetçiyseniz, size bu konuda yardımcı olacak bir kaç bitkisel önerimiz olacak.

Anason, frenk kimyonu rezene ve keten tohumunu eşit oranda karıştırın. Bu karışımı hafifçe ezin ve kaynar suda kaynatın. Demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Akşam yemeğinden önce herhangi bir tatlandırıcı koymadan içilir. Bu karışım gazınızı alacak ve bağırsaklarınızın düzenli çalışmasına yardımcı olacaktır.

Bal ve sıcak ya da ılık suyu karıştırıp içmek de bağırsakların çalışmasına yardımcı olan bir diğer yöntemdir.

Daha etkili ve hızlı bir sonuç almak istiyorsanız, bağırsaklarınızı kolaylıkla çalışmasını sağlayacak olan hint yağından 2 yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz. Bir ya da iki saat içinde sonuç alacaksınız.

Yıkadığınız üç-dört adet kuru inciri akşamdan suya koyun. Sabaha kadar bekleyen incirleri aç karnına yiyin ve ardından suyunu için. Bu kür 3-dört hafta uygulanmalı.

Keten tohumundan bir çay kaşığını su ile beraber tüketebilirsiniz. Bu size faydalı olacak ancak bağırsak mukozasına ya da mineral dengeyi asla bozmayacak. Bir-iki çay kaşığı dolusu sinamekiyi bir bardak kaynar suyun içine ekleyin. 20-25 dakika demlenmesin bekleyin ve ardından yatmadan önce tatlandırarak ya da tatlanadırmadan için.

724saglik

Kaynak: http://www.724saglik.org/2014/09/15/b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın