Ay'daki İlk Biyolojik Deney: Çin'in Keşif Aracındaki Pamuk Tohumları Filizlendi
Chang'e-4, Ocak ayının başında Ay'ın karanlık yüzeyine iniş yapmıştı.

Ay'ın karanlık yüzeyine inen ilk keşif aracı olan Chang'e-4, Ay'ın diğer bölgesinde daha fazla araştırma imkanının yanı sıra, çeşitli örneklerin toplanması ve minerallerin incelenmesi için gönderildi.
Kapalı bir kutunun içinde bulunan tohumlar, Dünya'daki kontrol merkezinden sulama komutu gittikten sonra filizlendi.

Chang'e-4 keşif aracında, suni ortamın oluşturulduğu kapalı bir kutu içinde bulunan pamuk tohumları, sulama komutu verilmesinden günler sonra filizlendi.
Çin, keşif aracında Ay'a pamuk dışında aynı zamanda patates tohumu, maya ve meyve sineği tohumları içeren bir toprak da götürmüştü.
Bu önemli deneyin yapılmasını sağlayan Chang'e-4, Ay'daki incelemelerini sürdürüyor.

3 Ocak'ta Ay'ın karanlık yüzeyine iniş yapan Chang'e-4, bugüne kadar Dünya'ya 170 fotoğraf gönderdi. Ay'ın karanlık yüzeyine radyo sinyalleri gitmediği için, Çin daha önce Dünya'dan 455 bin kilometre uzaklıktaki İkinci Lagrangian (L2) uydusuna bir iletişim uydusu göndermişti.
Yorum Yazın
İlk okuduğumda pamukta fasulye çimlendirdiler sandım.
meyve tohumu mu meyve sinegi yumurtasi mi?
Beklediğim anlamda, bunlardan da hayır çıkmadı. İstediğim şu: Gönderilen uydu veya yer aracı, kriptosuz-şifresiz fotoğraflar ve videolar yollasa, hem de hiç ... Devamını Gör
soyle dusun: milyarlarca dolar harcayip gonderdigin kesif araci hic beklenmedik bir seyle karsilasti, ornegin bilinmeyen bir yasam formu yada bir uzay gemisi... Devamını Gör