Görüş Bildir
Haberler
Avustralyalılar Köpekbalıkları İçin Ayaklandı

Avustralyalılar Köpekbalıkları İçin Ayaklandı

Onedio Medya
02.02.2014 - 12:26 Son Güncelleme: 02.02.2014 - 12:34

Avustralyalılar Köpekbalıkları İçin Ayaklandı

Dünya bir süredir farklı nedenlerden ötürü isyanlara tanık oluyor. Bu kez ayaklanmanın adresi Avustralya. Ve binlerce kişi çok farklı bir nedenden ötürü plajlara döküldü.

Geçen kasım ayında bir sörfçü köpekbalığı saldırısında öldü. Son üç yıl içinde köpekbalığı saldırısında ölen yedinci kişiydi. Bu nedenle sahillerin daha güvenli hale getirilmesi için yetkililer üzerinde baskı oluşmaya başladı.

Ve sonunda federal yetkililer, Batı Avustralya açıklarında 1 metreden fazla yaklaşan 3 metreden uzun köpekbalıklarının avlanması için onay verdi.

Buna göre plajların açıklarına yemli çengeller takılacak ve hayvanların sahile yaklaşması engellenmeye çalışılacak. Çengele takılan 3 metreden uzun olanlar vurularak öldürülecek, diğerleri okyanusa geri bırakılacak.

İşte tüm bu olanlar Avustralyalıları isyan ettirdi. Üç yılda ölümcül toplam 7 vaka yaşandığını belirten Avustralyalılar, bu uygulamanın kaldırılması için sahillere koştu. Dün ülkenin çeşitli plajlarında binlerce kişi köpekbalıklarına sahip çıkmak için eylem yaptı.

Devlet yetkilileri, uygulamanın hayat kurtaracağını savunuyor. Ancak çevreci örgütler ve onlara destek veren vatandaşlar uygulamanın gereksiz ve vahşi olduğunu öne sürüyor.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/2571...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0