Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Parlamentosu'ndan 'Türkiye'nin AB Üyelik Müzakerelerinin Askıya Alınması' Talebi

Avrupa Parlamentosu'ndan 'Türkiye'nin AB Üyelik Müzakerelerinin Askıya Alınması' Talebi

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması çağrısında bulunan raporu kabul etti. ​Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, 'Türkiye-AB ilişkilerini yeniden canlandırmaya yönelik çaba harcanan bir dönemde, nesnellikten uzak tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'in aktardığına göre, AP'nin İspanyol parlamenteri Nacho Sanchez Amor tarafından kaleme alınan rapor ve buna bağlı karar tasarısı, 480 Evet, 64 Hayır ve 150 kararsız oranıyla, büyük bir oy farkıyla kabul edildi.

Kabul edilen raporda, Türkiye’ye temel haklar, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları konularında sert eleştiriler yöneltildi.

Avrupa Parlamentosu'nun, daha önceki yıllara oranla Türkiye’ye çok daha fazla sert eleştiriler yöneltildiği gözlendi.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye 'Ermeni Soykırımı'nı tanıma' çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: 'Tek taraflı ve nesnellikten uzak olan söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir'

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama:  'Tek taraflı ve nesnellikten uzak olan söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir'

Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin, AB’ye üyelik perspektifi temelinde olumlu bir gündem çerçevesinde yeniden canlandırılmasına yönelik çaba harcandığı bir dönemde, tek taraflı ve nesnellikten uzak olan söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu’nun 2019-2020 Türkiye Raporu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) tavsiye kararı niteliğinde olan 2019-2020 Yılı Türkiye Raporu, 19 Mayıs 2021 tarihinde AP Genel Kurulu’nda kabul edildiği belirtildi.

Raporun tek taraflı ve nesnellikten uzak olan söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, “Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin, AB’ye üyelik perspektifi temelinde olumlu bir gündem çerçevesinde yeniden canlandırılmasına yönelik çaba harcandığı bir dönemde, tek taraflı ve nesnellikten uzak olan söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir. İnsan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, yönetim yapımıza ve siyasi partilere ilişkin gerçek dışı iddialar içeren, ülkemizin etkin, çözüm odaklı, insani ve girişimci dış politikasını tehdit olarak gören, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konularında tamamen haksız, yanlı Yunan ve Rum tezlerini yansıtan ve 1915 olaylarına ilişkin tek taraflı tutarsız Ermeni anlatılarına dayanan önyargılı bu yazımı reddediyoruz” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
38
11
7
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CanCan Gül

Mümkün değil bu saatten sonra almazlar ben olsam ben de almam. Ülkede hukuk yok adalet yok yabancı yatırımcı bile güvensizlikten pılını pırtısını topladı git... Devamını Gör

Psimaxwe

Zaten üyelik başvurusunu cancellasınlar daha iyi şu an. Ben Türkiye'nin Ab'ye girmesi için en az 100 yıl diyorum ki bu iyimser. Aslına bakarsanız her şeyi ge... Devamını Gör

TT

kim ne yapsın muz cumhuriyetini..