Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Havalimanı'nda 'Gecikme' Arbedesi

Atatürk Havalimanı'nda 'Gecikme' Arbedesi

Deniz Gök
01.01.2016 - 20:21 Son Güncelleme: 01.01.2016 - 23:00

Kar ve olumsuz hava koşulları sebebiyle İstanbul’da 247 uçak seferi iptal edildi. Atatürk Havalimanı'nın İç Hatlar terminalinde gecikmeye sinirlenen yolcular arbede çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kar yağışının durmasının ardından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde uzun kuyruklar oluştu. İç Hatlar'da da uçamayan yolcular arbede çıkarınca polis müdahale etmek zorunda kaldı.

Onur Air'in İstanbul-Diyarbakır seferini geciktirmesi üzerine yolcular İç Hatlar'da olay çıkardı. Polis kontuarlara tırmanan öfkeli yolculara müdahale etti.

Sınav için Diyarbakır'a giden yolculardan Ahmet Arslan,“ Diyarbakır a gidiyorum, yarın açık öğretim sınavlarım var. 2 gündür bekliyoruz. Çok mağduruz. Bu kadar insan mağdur. 400 kişi var burada. 24 saat önce bize bilgi verilse bizde kendimizi ayarlayacağız. Bize bilgi verilmiyor“ dedi.

Yetkili bulamamaktan şikayetçi olan yolculardan Kadir Özturan, “Bir tane yetkili bulamadım. Yetkiliyi çağır diyoruz. Yetkili gelmiyor. Gece 2'den beri buradayım. Biri dese hava şartlarından dolayı gidemiyorsanız dese tamam, amenna' diye konuştu.

Ailesiyle birlikte cenaze için Mardin'e gidecek olan Kadri Öktem de, “Bilseydim otobüsle giderdim. Bu saatten sonra otobüste yer yok. Cenazeye gidemiyorum, kayınvalidem vefat etti. Eşim ve çocuklarla bekliyoruz“ dedi.

Bir çok seferini iptal etmek zorunda kalan THY'nin Dış Hatlar Terminali'nde bulunan bilet satış gişeleri önünde 200 metrelik kuyruk oluştu.

Hava trafiği geçici olarak durdu

Hava trafiği geçici olarak durdu

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle THY'nin 181, Pegasus Havayolları'nın 63, Onur Air'in ise 3 tarifeli seferi iptal edildi. Gece etkisini gösteren yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı yaklaşık 30 dakika hava trafiğine kapatıldı.

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) karla mücadele araçları kar küreme çalışmaları, özel yer hizmetleri şirketleri de uçaklarda buzlanmayı önleyici ve çözücü sıvı uyguladı.

Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri veren Turkish Ground Services (TGS) de aksaklık yaşanmaması için apronda kurduğu mobil ofisle çalışmalarını sürdürdü.

THY, Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından iç ve dış hatta planlanan 181, Pegasus Havayolları iç ve dış hatta 63, Onur Air de iç hatlarda 3 tarifeli seferini olumsuz hava koşullarını gerekçe göstererek iptal ettiğini duyurdu.

Yurtdışı menşeli bazı havayolu firmaları da İstanbul tarifeli seferlerini iptal etti.

DHA, AA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0