Görüş Bildir
Haberler
Ataman Oyundan Memnun

Ataman Oyundan Memnun

Fatih
30.05.2014 - 23:31

Ataman Oyundan Memnun

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin son maçında Banvit karşısında ikinci yarıda sonuca gittiklerini söyledi.

Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, play-off’a kötü bir sıralamadan girdiklerini belirterek, “İyi ve tecrübeli bir takımız. Beşiktaş ile ilk yaptığımız maç dışında bütün karşılaşmalarda tam takım gibi oynadık. Banvit, ilk yarı alan savunmasıyla bizi durdurdu. Hücum edemedik. Dışarıdan şut atamadığımız için kilidi açamadık. Bu bizi moral açısından aşağı çekti” dedi.

İkinci yarıda dış atışlarla sorunu çözmeye karar verdiklerini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, “Markoishvili müthiş bir başlangıç yaptı. Taraftarları ve takımı coşturdu. Arroyo da bu oyuncuya ayak uydurunca savunma sertliğini istediğimiz seviyeye getirdik” diye konuştu.

Yine finale çıktıklarını hatırlatan Ataman, Fenerbahçe Ülker ile yapacakları final mücadelesi konusunda, “Türk basketbolunu finale çıkaracak final olabilir. Fenerbahçe-Galatasaray finali, centilmence, herkesin sahadaki mücadeleye odaklandığı, birbirine saygı duyduğu bir seri olsun. Gerek Türk sporuna gerek Avrupa’daki derbilere yakışacak final olmasını diliyorum. Şampiyonluk unvanımızı korumaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Itoudis’ten hakem eleştirisi

Banvit Başantrenörü Dimitrios Itoudis ise serideki hakem yönetimlerini eleştirdi.

Galatasaray Liv Hospital ile yaptıkları serinin son maçında ikinci yarıda sadece bir serbest atış kullandıklarına dikkati çeken Yunan çalıştırıcı, “Banvit’in saygıyı hak ettiğini düşünüyorum. Böylesine çekişmeli geçen maçta bir takımın ikinci yarı sadece bir serbest atış kullanması mümkün mü?” diye konuştu.

Rakipleri karşısında ilk yarıda çok iyi oynadıklarını ve hücumda istediklerini yaptıklarını kaydeden Itoudis, ikinci yarıda her şeyin tersine döndüğünü dile getirdi.

Ergin Ataman’ın final başarısı

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi’nde üst üste 3. kez final heyecanı yaşayacak.

2011-2012′de Beşiktaş’ın başında şampiyonluk sevinci yaşayan tecrübeli çalıştırıcı, geçen sezon da sarı-kırmızılı ekibi mutlu sona taşımıştı. Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker karşısında üst üste 3. şampiyonluk kupasını almaya çalışacak.

Banvit’i eleyerek finale yükselen Galatasaray Liv Hospital ise son 4 sezonda 3. kez finale yükselme başarısı gösterdi.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/05/30/ataman-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın