Görüş Bildir
Haberler
Asker Rojavalı Yurttaşı Katletti

Asker Rojavalı Yurttaşı Katletti

Serhat Demir
22.02.2014 - 12:51 Son Güncelleme: 22.02.2014 - 12:55

Asker Rojavalı yurttaşı katletti

Haşim ABAK / Mardin - DİHA

Rojava'nın Dirbêsîyê nüfusuna kayıtlı Mistefa Şemsedin Haci İsmail adlı bir kişinin Türk askerleri tarafından işkence edilerek öldürüldüğü belirtilirken, yapılan otopsi de, Haci İsmail'in darbeler sonucu öldüğünü doğruluyor.

Rojava'nın Dirbêsîyê nüfuna kayıtlı Mistefa Şemsedin Haci İsmail adlı kişinin, sınırda Türk askerleri tarafından darp edilerek öldürüldüğü kaydedildi. Yapılan otopside Haci İsmail'in aldığı darbeler sonucunda öldüğü belirtilirken, aile yakınlarından Hemet Şükrî ise, bunun Türk askerleri tarafından yapıldığını, daha önce de bu şekilde olayların gerçekleştiğini söyledi. Şükrî, Haci İsmail adlı kişinin amcasının oğlu ile beraber Mardin Kızıltepe ilçesi Şenyurt beldesi tarafındaki Çiftlik bölgesinden Türkiye'ye geçerek hastaneye geleceklerini belirterek, 'O anda askerler ateş açıyor tabi ki amcasının oğlu genç olduğu için hemen kaçabiliyor. Ama kendisi kaçamıyor ve askerler gelip onu alıyor. Ailesi de bugün yarın gelir diyorlar. Ailesi Türk askerlerden soruyorlar ama onlar kendilerinin yanında olmadığını söylüyorlar. Dün akşam (20 Şubat) ailesi Kızıltepe ilçesi Ataköy (Aqrebiyê) ile Hanyeri (Xanîsor) köyleri civarında onu görüyorlar. Onu öldürüp atmışlardı' dedi. İsmail'in vücudunda darp izleri olduğunu kaydeden Şükrî, Dirbêsîyê doktorunun kendilerine yapmış olduğu açıklamaya göre, ölüm nedeninin almış olduğu darbeler sonucunda olduğunu söyledi.

'Vücudunun hemen hemen her yeri kırılmış ve morarmıştı'

Şükrî, 'Buradaki doktor kafasına baya darp aldığını bunun neticesinde beynine dolan kandan dolayı öldüğünü söylüyor. Aynı zamanda sol kolunun üst tarafı ve sağ kolunun alt tarafını kırmışlardı, göğsüne aldığı darp nedeniyle vücudu hep morarmıştı. Aynı zamanda tüfeğin kundağını galiba kafasına vurmuşlardı. Kafa bölgesinde baya eziklik oluşmuş, hatta yırtılmalar da vardı. Ağzında da tek bir diş bile bırakmamışlardı, tüm dişlerini kırmışlardı. Doktorun söylemine göre takriben 8 saat acı çektikten sonra öldüğünü söylüyor' dedi. Şükrî, kendisini buldukları zaman Haci İsmail'in cesedinin hala yere düşmediğini, vücudunun bir kısmının tellere takılı bir vaziyette olduğunu ifade etti.

'Bizler ya bir hastalık için ya da bir ihtiyaç için oraya geliyoruz'

Şükrî, Mistefa Şemsedin Haci İsmail adlı kişinin yaşının 47 olduğunu ve ayağındaki bir rahatsızlık için Türkiye'ye geçmeye çalıştığını belirterek, kendilerinin de sadece bir hastalık ya da bir ihtiyaç için Türkiye'ye geldiklerini belirtti. Daha önce de bu şekilde vakaların gerçekleştiğini hatırlatan Şükrî, yaklaşık bir ay önce de Yusuf Ahmet Xelef adlı bir kişinin Türk askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğünü kaydetti

.

Kaynak: http://www.ozgur-gundem.com/?haberID=...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0