Görüş Bildir
Haberler
Aşırı Sağcı Liderden Türkiye'ye Veto Talebi

Aşırı Sağcı Liderden Türkiye'ye Veto Talebi

Onedio Medya
27.05.2014 - 14:43 Son Güncelleme: 27.05.2014 - 15:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız aşırı sağcı liderden Türkiye'ye veto talebi

Marine Le Pen, Türkiye'nin AB'ye girmesinin veto edilmesi gerektiğini söyledi

PARİS - Fransa'da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden ilk parti olarak çıkan aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin veto edilmesi gerektiğini belirtti.

Seçimlerin ardından Fransız haber kanalı BFM TV'ye konuşan Le Pen, zafer sonrası takip edecekleri yol haritasındaki üç önemli maddeyi sıraladı.

Le Pen, ilk olarak AB ve ABD arasında serbest ticareti öngören trans-Atlantik anlaşması görüşmelerinin iptal edilmesini istediklerini dile getirdi.

Türkiye karşıtlığıyla bilinen Le Pen ayrıca, Türkiye'nin AB üyeliğinin Fransa tarafından derhal veto edilmesini gerektiğini savundu.

Le Pen, üçüncü olarak da bir süredir enerji kısmını General Electric ve Siemens'in satın almak istediği Fransız Alstom şirketinin kamulaştırılmasını istedi.

İslam karşıtı ve yabancı düşmanlığını körükleyen ifadeleriyle öne çıkan FN lideri, seçim kampanyası boyunca 'Türkiye'nin AB'ye girmesini engellemek için bize oy verin' sloganını kullanmıştı. Seçim afişlerinde 'Brüksel'e hayır, Fransa'ya evet' ifadelerine yer veren Le Pen'in, Fransa ile AB'nin özellikle ekonomik alandaki beraberliğine şiddetle karşı çıktığı biliniyor.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe, pazar günkü seçimlerde yaklaşık yüzde 25 oy oranıyla yarışı ilk sırada bitirirken, AP'ye 24 üye gönderme hakkı kazandı. İktidardaki Sosyalist Parti ise yüzde 14 oy ile yarışı ancak üçüncü sırada tamamlayabildi.

Dünya

Kaynak: http://www.dunya.com/asiri-sagci-lide...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0