Görüş Bildir
Haberler
Asansör Faciası Bakanlar Kurulu'nda

Asansör Faciası Bakanlar Kurulu'nda

adem kara
08.09.2014 - 14:59 Son Güncelleme: 08.09.2014 - 15:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar Kurulu'nun en önemli gündem maddesi İstanbul'da 10 inşaat işçisinin öldüğü asansör faciası. Çalışma Bakanı Faruk Çelik toplantıda bir sunum yapacak. Sunum Türkiye'deki ve diğer ülkelerdeki mevzuat karşılaştırılarak hazırlandı.

İstanbul'da bir inşaatta asansör düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından iş kazalarına ilişkin sorular yeniden gündemde. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nda hem son olaya ilişkin bakanlığın elinde bulunan bilgileri hem de diğer iş kollarındaki kazalar ile ilgili tespitleri içeren bir sunum yapıyor.

Al Jazeera'nin edindiği bilgilere göre Bakan Çelik'in yaptığı sunum Dünyada ve Türkiye'deki iş sağlığı güvenliği mevzuatının karşılaştırmasını içeriyor. Türkiye'de ilk defa iki sene önce müstakil bir iş sağlığı ve güvenliği kanunu çıkarıldığına vurgu yapılan sunumda, 'Kanunda bir eksiklik yok, ancak Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği kültürü eksik. Bu kültürün yaygınlaşmasının tek yolu hem işçinin hem de işverenin daha dikkatli olması' vurgusu yapılıyor.

Bakan Faruk Çelik'in aynı inşaatta Nisan ayında yaşanan kazanın ardından yapılan denetimle ilgili bilgi vermesi de bekleniyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/asa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0