Görüş Bildir
Haberler
Arsenal Ucuz Kurtuldu

Arsenal Ucuz Kurtuldu

Fatih
23.08.2014 - 21:46

Arsenal Ucuz Kurtuldu

Beşiktaş'la oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı öncesi ligde Everton'a konuk olan Arsenal etkisiz bir oyuna karşın beraberliği son dakikalarda kurtardı.

Arsenal Premier Lig ikinci haftasında etkisiz bir oyun ortaya koyduğu maçta Everton'la 2-2 berabere kaldı.

Maçın ilk dakikalarında iki takım da gol aramasa da Everton topa daha fazla sahip olan taraftı. Orta sahanın Arsenal kalesine bakan tarafında hazırlık pasları yapan Everton'a karşı Arsenal topa sahip olmakta zorlandı.

Dakikalar 18'i gösterirken kazanılan serbest atışta sola açılan topu Barry aldı. Ceza sahasına paralel sürdüğü topta uzak direği gören Barry'nin pasında Mesut'un kaçırdığı Coleman topu kafayla ağlara yolladı.

Golden sonra Arsenal topa biraz daha sahip olduysa da Everton rakibinin kaleye gelmesine izin vermedi.

İlk yarının son dakikalarında iyice yüklenen Arsenal'e karşı atağa çıkan Everton'da Lukaku sağdan rakibini çalımlayarak ceza sahasına yaklaştı ve pasını aktardığı Naismith farkı ikiye çıkardı.

İlk yarı 44'te gelen bu golün ardından 2-0 Everton lehine tamamlandı.

İkinci yarıya Alexis-Giroud değişikliğiyle başlayan Arsene Wenger böylelikle ileride uzun boylu bir futbolcu bulundurmak istedi. İkinci yarıya da kontrollü başlayan Everton rakibini yine orta sahada durdurmayı başardı. Özellikle Barry ve McCarty'nin uyumu Arsenal'i orta sahada kilitledi.

Maç boyunca Dünya Kupası'ndan dönen Mesut ve Mertesacker 90 dakika forma giymelerine karşın çok etkisiz bir oyun sergiledi.

Giroud'yla pozisyonlar bulmaya çalışan Arsenal aradığı golü 82'de Ramsey'le buldu. Cazorla'nın içeriye pasında savunmada topa dokunan çıkmayınca Howard'ı geçen topu Ramsey ağlara yollamayı başardı.

Maçın son dakikaları yaklaşırken Everton tamamen sahasında kapanmayı tercih etti. 89'da sağdan yapılan ortaya kimse dokunamadı. Everton savunması topun dışarı çıkacağını düşünerek peşinde gitmese de Arsenal''de Monreal çabasının karşılığını aldı ve Topun çıkmasını önleyip topu içeri yolladı. Savunmaya ramğmen uzun boyun avantajını kullanan Giroud topa kafayı vurdu. Howard yerinden kıpırdayamazken top ağlarla buluştu.

Kalan dakikalarda gol olmayınca Everton-Arsenal karşılaşması 2-2 sona erdi. Arsenal puanının 4'e çıkarırken, Everton geçen hafta olduğu gibi yine 2-2 berabere kalarak 2 puana yükseldi.

Arsenal takımı maç boyu etkisiz ve takım oyunundan uzak görüntüsüyle hafta içi oynayacağı Beşiktaş maçı öncesinde olumlu sinyaller vermedi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ingilt...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın