Görüş Bildir
Haberler
Arjantin Galibiyet ile Başladı

Arjantin Galibiyet ile Başladı

Batuhan
16.06.2014 - 10:31

Arjantin Galibiyet ile Başladı

Arjantin Bosna Hersek'i 2-1 mağlup ederek Dünya Kupası'na 3 puanla başladı.

2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu maçında Arjantin, Bosna Hersek'i 2-1 yendi.

F Grubu'nun ilk maçında, Arjantin ile Dünya Kupası'ndaki ilk maçına çıkan Bosna Hersek, Brezilya'nın Rio De Janeiro kentindeki Maracana Stadı'nda karşılaştı.

Arjantin, 2. dakikada ceza sahasının sol köşesinden serbest vuruş kazandı. Messi'nin ortaladığı top dizine çarpan Boşnak defans oyuncusu Kolasinac, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-0 öne geçen Arjantin, bu gol sayesinde maça avantajlı başladı.

Kolasinac, 2. dakikanın 8. saniyesinde kaydettiği bu golle, 'Dünya Kupası tarihinin en hızlı kendi kalesine atılan golü' rekorunu kırdı. Önceki rekorun sahibi, 2006 FIFA Dünya Kupası'nda takımının İngiltere ile oynadığı karşılaşmanın 2. dakikasının 46. saniyesinde kendi ağlarını bulan Paraguaylı Carlos Gamarra'ydı.

İlk yarının devamında, ne topla daha fazla oynayan Bosna Hersek ne de Arjantin'den gol sesi çıktı. Soyunma odasına, Arjantin'in 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

İki takım, ikinci yarıda da fazla etkili olamadı ancak Arjantin, 65. dakikada farkı 2'ye çıkarmayı başardı. Oyuna ikinci yarıda giren Higuain ile yaptığı ver-kaç sonucunda ceza yayında topla buluşan Messi, Bicakcic'ten kurtulup önünü boşalttı. Messi'nin sol ayağıyla yaptığı vuruş, kalecinin sağındaki direğe çarparak ağlarla buluştu.

85- dakikada Lulic'in ara pasında ceza sahasının solunda topla buluşan Ibisevic, kaleci Romero'nun bacakları arasından geçen şutuyla Bosna Hersek'in 'Dünya Kupası tarihindeki ilk golü'nü attı.

Kalan 5 dakikada başka gol olmadı ve Arjantin sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın