Görüş Bildir
Haberler
Arınç'tan 'Dinleme Listesi'yle İlgili Açıklama! '2 Bin 287 Kişi Dinlenilmiş'

Arınç'tan 'Dinleme Listesi'yle İlgili Açıklama! '2 Bin 287 Kişi Dinlenilmiş'

Fatih UZUN
24.02.2014 - 19:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bülent Arınç 2 Bin 287 Kişinin, 3 Yıl Boyunca Dinlendiğini Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, '7 bin kişinin dinlendiği' iddiasının Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındığını söyledi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , 'İki savcının Selam terör örgütü soruşturması kapsamında Başbakan Tayyip Erdoğan dahil yaklaşık 7 bin kişiyi dinlendiği' iddiası hakkında konuştu. Arınç, 'Hayali bir örgüt soruşturması için dinleme yapmışlar. Teknik ve fiziki takip kararı almıştır. Böyle bir terör örgütünün olmadığı, dosyanın incelenmesine rağmen ortaya çıkmasına rağmen, 3 yıldan bu yana, başsavcıların haberi olmaması dikkat çekicidir' dedi. Arınç, haberi gündeme getiren Star ve Yeni Şafak gazetelerinin paylaştığı ilk dosyadaki isimlerin 2,287 kişi' olduğunu söyledi. Arınç, 'Başsavcıların haberinin olmamasının dikkat çekici olduğunu' söyledi.

Bülent Arınç’ın açıklamalarından satır başları

Bakanlar Kurulu’nda konu üzerinde görüşme yapıldı. Adalet Bakanı'mızın bilgilerini dinledik. Üzücü bir olay. Türkiye kamuoyu fevkalade duyarlı. Takip edebildiğimiz kadarıyla hem ismi geçen kişilerden, hem de uzmanlardan TV’ler görüş aldılar.

Konu soruşturma kapsamı içindedir. Maalesef üzücü bir gelişme şu bakımdan 17 Aralık sürecinden sonra bazı savcı ve hâkimlerin görev yerleri değiştirildi. Bu mahkemelerde görevli olanların da kapsam dışı kalan kişilerin de dosyaların ellerinden alındığı belirtildi. Görev yerlerinin alınması HSYK’nın takdirindedir.

Bugünkü dinlemelerle ilgili iki savcının ismi geçiyor. Bunlar TMK 10. madde ile görevli. Bir hayali ihbar üzerine Selam ve Tevhid örgütüne yönelik bir soruşturma başlatarak dinlemeler yapmışlar. Teknik ve fiziki takip kararı almıştır. Böyle bir terör örgütünün olmadığı, dosyanın incelenmesine rağmen ortaya çıkmasına rağmen, 3 yıldan bu yana, başsavcıların haberi olmaması dikkat çekicidir.

'2287 kişi dinlenmiş'

Şu anda inceleme konusu yapılan 107 klasör var 2287 kişinin dinlendiği anlaşılıyor. Bunların ihbar mektubuna bağlı olarak herkesi dinledikleri ortaya çıkmış.

AA’nın telefon santralinin de dinlediği bir gerçek. Adalet Bakanımızın yapacağı geniş bir açıklama ile daha geniş bir biçimde kamuoyuna açıklayabileceğiz.

  • t24.com.tr
Kaynak: http://t24.com.tr/haber/arinctan-dinl...

"Çok Üzücü Bir Gelişme"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'paralel yapı'nın telefon dinlemeleri iddiasına ilişkin, 'Konu soruşturma kapsamı içerisindedir. Şu anda ortaya çıkabildiği kadarıyla maalesef çok üzücü bir gelişme' dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen toplantı, yaklaşık üç buçuk saat sürdü.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'paralel yapı'nın telefon dinlemeleri iddiasına ilişkin, 'Konu soruşturma kapsamı içerisindedir. Şu anda ortaya çıkabildiği kadarıyla maalesef çok üzücü bir gelişme' dedi.

Arınç, 'Şu anda sadece bu iki savcının uhdesinde bulunan bir dosyadan alabildiğimiz bilgileri size sunuyorum. Bunlar tamamen kanunsuz, dinleme talepleri ve kararlarıdır' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'paralel yapı'nın telefon dinlemeleri iddialarına ilişkin, 'Yasadışılıklar tespit edilirse o kişilerle ilgili olarak da yasal işlem yapılacaktır. Her iki savcının bunu reddetmesini olumlu görmek lazım. Ama onların reddetmesinin, böyle ifşa edilen bir suçlama karşısında savunmaya yönelik olduğunu da düşünebiliriz' dedi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0