Görüş Bildir
Haberler
Arınç: 'Güç Sarhoşluğu ile Yasakçılık Oynuyorlar'

Arınç: 'Güç Sarhoşluğu ile Yasakçılık Oynuyorlar'

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son olarak Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı panelin de iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Twitter'dan 4 sayfalık bir açıklama yapan Arınç, 'Omuz omuza mücadele verdiğimiz insanlar, artık bugün saf değiştiriyor, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyor ve omuz atıyorlarsa, o halde özgürlüklere müdahaleyi, özgürlük için mücadele sebebi sayar ve bunun icabını yaparız.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı Anayasa Çalıştayı, 'provokatif olaylar çıkabileceği' gerekçesiyle iptal edilen eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter hesabından sert bir açıklama yaptı. 

4 sayfalık açıklamasında üniversite yönetimlerini ve hükümeti eleştiren Arınç, yaşananları“siyasi veya idari makamlardan gelen susturma çabaları” olarak niteledi.

Daha önce de dört farklı üniversitedeki konferanslarının engellendiğini söyleyen Arınç, “Şimdilerde baskıcılar bizim mahallenin çocuklarıysa, onlara kızıp mahalle değiştirecek değiliz. Daha düne kadar omuz omuza mücadele verdiğimiz insanlar güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyorsa, özgürlüklere müdahaleyi mücadele sebebi sayarız” dedi.

Arınç’ın açıklamasından öne çıkan ifadeler şunlar:

Katılacağım programları ‘provokatif olaylar’ çıkabileceği gerekçesiyle iptal etmek, en başta o üniversitelerin öğrencilerine saygısızlıktır. Siyasi veya idari makamlardan gelen ya da gelebilecek olan bu tür susturma çabaları ‘Gerçekleri duymayı istememek ve duyulmasını engellemek’ kaygısı ile açıklanabilir.”

'Bu antidemokratik yol, baskı rejimlerinin yoludur'

“Anlaşılan şu ki, maharet üniversite açmak değil; üniversitelerde özgürlüğün ve bilim üretmenin yolunu açmaktır. Maharet, yönetici olmak değil; yönetebilmektir.

Hoşa gitmeyen gerçekleri duymama ve duyurmama adına izlenen bu antidemokratik yol, baskı rejimlerinin yoludur ve tarih kitapları bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur.

Bilinmelidir ki, ‘provokatif olaylar’ üniversitelerde konferans verildiğinde değil; bilakis kürsüler, kalemler, meşru ve farklı sesler susturulduğunda çıkar.”

'Güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyorsa…'

“Daha düne kadar başörtüsü yasağı gibi nice yasaklara birlikte karşı çıktığımız, omuz omuza mücadele verdiğimiz insanlar, artık bugün saf değiştiriyor, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyor ve omuz atıyorlarsa, o halde özgürlüklere müdahaleyi, özgürlük için mücadele sebebi sayar ve bunun icabını yaparız.”

Yunus Emre ile bitirdi

Arınç açıklamasını Yunus Emre'ye ait olan şu dizelerle bitirdi:

Yerden göğe küp dizseler

Birbirine bent etseler

Altından birin çekseler

Seyreyle sen gümbürtüyü...

Şimdi seyreyelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler.

"O zat dürüst davranmıyor"

"O zat dürüst davranmıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemlerde kamuoyu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bülent Arınç arasındaki bazı tartışmalara tanık olmuştu.

Arınç'ın 'Dolmabahçe mutabakatı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceden haberdar olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan, “O zat dürüst davranmıyor” demişti. 

Arınç ise “Unutulmamalıdır ki yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde güneş görmemiş daha birçok hakikat gölgeleniyor” şeklinde cevap vermişti.

Arınç'ın açıklamasına sosyal medyadan tepkiler

Arınç'ın açıklamasına sosyal medyadan tepkiler
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
32
22
15
6
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Dinime söven müslüman olsa... Diyoruz işte; bir gün o tanımadığınız hukuk size de lazım olacak. Ağızlara bak. Antidemokratik, güç sarhoşu baskıcı rejim bla b... Devamını Gör

Seytantuylu

Guldurdun pic haha

Bornoz

Parsel parsel muhabbetini de açıkla arınç,olmaz öyle yarım yamalak.